Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Îngrijirea corectă a aparatului dentar

 

Dacă ești una dintre multele persoane care poartă în prezent aparat dentar, atunci știi cât de important este să ai grijă de el în mod corespunzător. Dacă nu ai grijă de aparatul dentar, acesta se poate deteriora și poate fi nevoie chiar să fie înlocuit. În această postare pe blog, vom discuta despre modul corect de a avea grijă de aparatul dentar, astfel încât acesta să rămână în stare bună pentru a-ți oferi un zâmbet frumos, cel pe care îl meriți!

  • Înainte de a dezbate problematica de interes, susținută în titlu, esențial este să înțelegi modul de funcționare a aparatului dentar.
  • Aparatul dentar funcționează prin utilizarea unei presiuni ușoare pentru a muta încet dinții în poziția corectă.
  • Aparatul dentar utilizează un sistem de brackets și fire pentru a aplica o presiune blândă în timp. Această presiune mută încet dinții în poziția corectă. Perioada de timp necesară pentru ca aparatul dentar să funcționeze variază de la o persoană la alta, în funcție de complexitatea cazului stomatologic, dar de obicei variază între 6 luni și 2 ani.

 

Acestea fiind spuse, pentru a garanta succesul tratamentului trebuie să fie respectate întocmai toate recomandările medicului stomatolog.

 

Două majore elemente pot determina succesul tratamentului ortodontic. Vorbim, în acest caz despre alimente și igiena orală propriu-zisă. Acestea sunt, de asemenea, cheia care poate asigura lipsa de complicații și menținerea unei igiene orale corespunzătoare.

 

Dacă ai nevoie de aparat dentar, acest lucru nu înseamnă că  îngrijirea dentară va fi mai obositoare, fiind nevoie de mai multe etape sau o atenție deosebită, și, de asemenea, purtarea unui aparat dentar nu vine cu anumite interdicții referitoare la alimentele pe care ar trebui și nu ar trebui să le consumi.

 

Echipa clinicii Stelidental, din Brăila, este aici pentru a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie, în privința tratamentului cu aparat dentar, pentru a-ți forma o imagine de ansamblu completă, înainte de a începe orice procedură.

 

albire dentară Brăila

Alimente: ce ar trebui să evitați și ce puteți consuma

Dacă ești una dintre multele persoane care au nevoie de aparat dentar pentru a-și corecta dantura, atunci ai aflat că există câteva reguli alimentare pe care trebuie să le urmezi. Respectarea acestor reguli simple poate face ca tratamentul cu aparat dentar să decurgă mai ușor și te poate ajuta să obții zâmbetul frumos pe care ți-l dorești și la care ai visat.

 

Există câteva reguli generale care trebuie urmate atunci când porți un aparat dentar. În primul rând, încearcă să consumi alimente mai moi, care sunt mai ușor de mestecat. În al doilea rând, evită alimentele crocante sau lipicioase care se pot prinde în aparat și pot provoca disconfort. În cele din urmă, asigură-te că respecți indicațiile medicului stomatolog.

 

Printre opțiunile alimentare bune atunci când porți aparat dentar se numără: fructele moi, cum ar fi bananele și pepenii, legumele gătite, cum ar fi piureul de cartofi și pastele fierte moi, și carnea tocată etc. De asemenea, poți experimenta și alte rețete mai moi din cărțile de bucate sau de pe internet – important este doar să verifici compatibilitatea cu tipul specific de aparat dentar.

 

Igienizarea dentară este esențială pentru a asigura succesul tratamentului cu aparat dentar.

Acesta se împarte, la rândul său, în alte două elemente: igiena orală realizată la domiciliu, prin periaj, folosirea aței dentare și a dușului bucal, și prin igiena orală profesională, în cabinetul medicului stomatolog, indicată la fiecare 6 luni.

Regulile de îngrijire orală sunt extrem de importante. Păstrând dinții curați și fără placă bacteriană, poți minimiza riscul de a dezvolta carii dentare și alte probleme dentare.

 

În primul rând, asigură-te că respecți periajul dinților, realizat de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor. De asemenea, este important să folosești în mod regulat ața dentară, deoarece placa se poate acumula între dinți, chiar și cu periajul regulat. Indicat, de asemenea, ar fi să iei în considerare utilizarea unei periuțe interdentare, care poate pătrunde mult mai bine printre firele aparatului dentar și poate asigura un periaj mai bun și eficient.

 

aparat dentar Brăila

Îți dorești un zâmbet perfect? Clinica Stomatologică Stelidental este aici pentru a-ți îndeplini dorințele!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.