Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Ortodonție Brăila

Ortodonție Brăila

 

Frumusețea zâmbetului tău ține de aspectul dinților, de alinierea lor corectă, integralitatea și sănătatea lor.

Tratamentele avansate de ortodonție Brăila sunt aliatul tău în transformarea zâmbetului.

 

Ce este ortodonția?

Ortodonția este acel domeniu de specialitate al stomatologiei, care se ocupă cu diagnosticul, prevenirea și corectarea anomaliilor dentare care apar la copii și adulți.

Ortodonția provine din cuvântul grecesc, „Orthos”, care înseamnă corect sau drept și „Odontes”, care înseamnă dinți. Aceasta a fost prima specialitate de stomatologie.

Se ocupă în primul rând de îndreptarea dinților și corectarea modului în care aceștia își îndeplinesc funcțiile. De asemenea, ortodonția studiază creșterea și dezvoltarea corectă a dinților, a maxilarelor și armonia fizionomiei.

 

Cum funcționează ortodonția?

Cum functioneaza aparatul dentar

 

Ortodonția funcționează prin utilizarea aparatelor dentare, proiectate să aplice o forță constantă, dar ușoară,  pe dinții ce necesită îndreptare.

În timp, forțele aplicate vor determina dinții să se mute în noile poziții dorite.

Aparatele dentare pot fi mobile sau fixe. Aparatele funcționale sunt, de asemenea, utilizate, dar acestea sunt diferite, deoarece sunt concepute pentru a repoziționa maxilarele și a modifica raportul dintre ele, mai degrabă decât pentru a mișca dinții individuali.

O combinație de aparate dentare poate fi necesară pentru unii pacienți.

Specialistul nostru în ortodonție va stabili care este cel mai potrivit aparat pentru tine, pentru ca tu să beneficiezi de cea mai rapidă și eficientă îndreptare a dinților.

 

Avantajele dinților drepți

 • Dinți și gingii sănătoase

Dinții strâmbi pot duce la o creștere a frecvenței cariilor dentare și la apariția bolii parodontale. Atunci când dinții sunt drepți și corect aliniați, sunt mai ușor de igienizat și tartrul se depune mult mai greu. Îndreptarea dinților reduce, așadar, susceptibilitatea la cariile dentare și la afecțiunile gingivale.

 • Încredere în tine și zâmbetul tău

Dinții drepți și un zâmbet frumos îți cresc încrederea în tine. Acest lucru este susținut de studii care arată că persoanele cu drepți, nu doar au o încredere în sine sporită, dar par mai atractive și au mai mult succes în plan profesional.

 • Curățarea mai facilă a dinților

Alimentele pot fi ușor prinse în spațiile dintre dinții prea apropiați sau care se suprapun. Dinții drepți nu permit formarea unor depozite de resturi alimentare, în condițiile unei igiene dentare corecte.

 • Masticație corectă și mai confortabilă

În unele cazuri, dinții nealiniați pot cauza probleme de ocluzie, afectându-ți capacitatea de a mesteca corect. În timp, aceste probleme de ocluzie pot provoca dureri de maxilar și dureri de cap. Tratamentul ortodontic are scopul de a corecta mușcătura, precum și de a elimina aceste probleme.

 • Scăderea riscului de leziuni dentare sau ale țesuturilor moi

Atunci când dinții ies în afară față de restul, există un risc crescut de rănire dacă suferi o lovitură în zona feței.

 • Beneficii generale pentru sănătate

Boala parodontală este din ce în ce mai asociată cu un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat și boli de inimă, de aceea este foarte recomandat să menții sănătatea țesuturilor bucale. Dinții drepți te ajută să realizezi acest lucru mai facil.

 

Tratamentul cu aparat dentar

 

Ortodontie Braila

 

Tratamentul ortodontic are drept scop îndreptarea dinților neregulați, corectarea problemelor cu mușcătura, îmbunătățirea aspectului feței și, desigur, crearea unui zâmbet grozav.

 

Problemele frecvente tratate în cadrul clinicii Stelidental, prin tratamente de ortodonție Brăila, includ:

 • Dinți strâmbi sau înghesuiți;
 • Dinți prea distanțați;
 • Dinții care ies afară;
 • Dinți lipsă sau în plus;
 • Poziția maxilarului nealiniată sau incorectă, rezultând anomalii de ocluzie.

 

Clinica Stelidental îți stă la dispoziție cu tratamente de ortodonție Brăila, cu aparate dentare performante și estetice, pentru rezultate rapide și transformatoare.

 

Ortodontie Braila

 

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.