Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Fațete dentare versus coroane dentare

coroane dentare Brăila

 

Când vine vorba de lucrări dentare, există câteva opțiuni populare pe care oamenii tind să le discute: fațete dentare și coroane dentare. Ambele proceduri au avantajele și dezavantajele lor, așa că poate fi dificil să decideți care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

 

În această postare blog, vom analiza mai îndeaproape atât fațetele dentare, cât și coroanele dentare și vă vom ajuta să decideți care este procedura potrivită pentru dumneavoastră!

 

Fațetele și coroanele sunt restaurări protetice. Ambele implică montarea pe un dinte pregătit pentru a-i îmbunătăți aspectul estetic sau funcția.

 

Ce sunt fațetele dentare?

 

Fațetele dentare sunt materiale ceramice subțiri, translucide, care acoperă partea din față a dinților. În cazul acestui tratament, aspectul danturii poate fi asemănătoare dinților naturali sau se poate opta pentru o anumită nuanță de alb, dorită de pacient.

 

Ce sunt coroanele dentare?

 

Coroanele dentare sunt un tip de restaurare dentară care acoperă întreaga suprafață a dintelui și îl protejează. Materialele folosite pentru acestea sunt: metalul, ceramica/porțelanul sau zirconiul.

Prepararea dintelui

 

coroane dentare Brăila

 

În comparație cu coroanele dentare, fațetele dentare sunt un tratament mai puțin invaziv. Tehnicianul dentar șlefuiește un strat foarte subțire de pe suprafața dintelui pentru a le aplica. Cu toate acestea, în cazul dinților dezaliniați pe care este necesară o fațetare, medicul dentist va trebui să șlefuiască mult mai mult decât ar face-o în cazul unui dinte drept, aliniat corespunzător.

 

Deoarece coroana este montată ca un capac pe dintele natural, va fi nevoie de o cantitate semnificativă de șlefuire pentru a-i face loc acesteia pe arcadă.

 

 

Prețuri

 

Putem spune că fațetele și coroanele dentare au prețuri asemănătoare. Bineînțeles, coroanele pot fi construite dintr-o varietate de materiale și ar putea varia ca preț în funcție de material și în funcție de fiecare caz stomatologic în parte. Pentru a vă face o idee cât mai concretă asupra tarifelor, puteți consulta lista noastră de prețuri.

Când putem opta pentru coroanele dentare?

 

Atunci când dintele natural al unei persoane are defecte semnificative, se folosesc frecvent coroane. Dinții care au fost crăpați sau puternic ciobiți sunt incluși în această categorie. De asemenea, se poate opta pentru tratamentul protetic cu coroane dentare și la finalul terapiei de canal. În aceste cazuri, coroana are rolul de a menține dintele și de a-l conserva.

 

Atunci când marginea dinților este uzată din cauza bruxismului sau a unei mușcături incorecte, putem folosi coroane dentare în locul fațetelor. Deoarece fațetele nu pot acoperi decât partea din față a unui dinte, ele sunt ineficiente în astfel de circumstanțe, fiind folosite doar pentru a reda estetica danturii.

 

coroane dentare brăila

 

Când optăm pentru fațete dentare?

 

Fațetele dentare sunt benefice în cazurile în care sunt necesare modificări cosmetice minore. În cazul în care un dinte este ciobit sau crăpat sau când există un spațiu mare între dinți, acestea sunt utilizate frecvent. De asemenea, acestea sunt populare în situații care implică culoarea, forma și atunci când un dinte a fost deteriorat sau a fost grav fisurat. Fațetele pot face o diferență uriașă în ceea ce privește aspectul dinților atunci când sunt folosite pentru a repara sau îmbunătăți dinții ciobiți, decolorați sau nealiniați.

 

Este esențial să rețineți că aplicarea lor este ireversibilă, astfel încât va fi necesar să acoperiți dintele cu o fațeta sau o coroană pe toată durata de viață a acestuia.

Încă mai aveți nelămuriri în legătură cu aceste tratamente? Nu ezitați să ne contactați! Clinica Stelidental din Brăila este aici pentru a răspunde oricăror informații de care aveți nevoie.

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.