Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Pedodonție

Copiii și medicul stomatolog - cum putem contura o bună relație medic-pacient

stomatologie pentru copii

 

Este esențial ca părinții să le insufle copiilor lor bune obiceiuri de igienă dentară de la o vârstă fragedă. Acest lucru înseamnă să-i îndrume spre dezvoltarea unor atitudini pozitive față de vizita la dentist - fără teamă și idei preconcepute.

 

În cadrul clinicii noastre punem la dispoziție proceduri speciale de stomatologie pentru copii, avem obligația morală nu doar de a oferi tratament tinerilor, ci și de a le înțelege nevoile individuale.

 

Nu sunteți sigur când ar trebui să meargă copilul dumneavoastră pentru prima dată la dentist? Cât de des trebuie să programăm controale regulate? Haideți să explorăm împreună aceste răspunsuri și multe altele. Mai mult, să învățăm cum să-i familiarizăm pe copii cu tratamentele dentare într-un mod eficient și liniștitor.

 

Prima vizită la cabinetul - stomatologie pentru copii

Poate părea prematur, însă primul control dentar al copilului dumneavoastră trebuie programat în termen de 6 luni de la apariția primilor dinți, de obicei până la vârsta de un an. Pe măsură ce intră în această perioadă vitală de dezvoltare, copiii încep să consume alimente solide care pot duce la apariția cariilor. În plus, în această etapă este mult mai ușor ca problemele de demineralizare a dinților să fie detectate și tratate din timp.

 

În timpul vizitei inițiale, medicul copilului dvs. va evalua dinții, gingiile și dezvoltarea maxilarului, informându-i în același timp pe părinți cu privire la modul în care trebuie să aibă grijă în mod corespunzător de aceste zone în această etapă a vieții.

 

Pentru a vă asigura că întâlnirea decurge ca la carte, cel mai bine este să programați consultația la orele dimineții, când copiii sunt bine odihniți și atenți. În plus, utilizarea unui sistem portabil care să le permită bebelușilor să rămână aproape de părinți în timpul examinării poate fi foarte benefică pentru a-i liniști.

 

Vizitele periodice la dentist

 

stomatologie pentru copii

 

La fel ca în cazul adulților, copiii ar trebui să meargă la dentist de două ori pe an pentru a se asigura că orice problemă dentară este identificată și rezolvată rapid.

 

Chiar și copiii mici și sugarii sunt predispuși la carii; așa-numita "carie a dinților din biberon", care este declanșată de contactul regulat cu lichidele zaharoase, poate duce rapid la deteriorarea dinților permanenți dacă nu este tratată. Părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că caria poate apărea la copiii mici într-un ritm alarmant dacă nu practică o igienă orală adecvată.


Potrivit unui studiu realizat de Societatea Română de Stomatologie Estetică, un procent uimitor de 83% dintre copiii de 6 ani au carii. Este deosebit de important pentru părinți să se asigure că cei mici participă la examinări stomatologice pentru copii, de rutină, în acest interval de vârstă, când încep să se formeze dinții permanenți, deoarece omiterea controalelor poate duce la probleme de aliniere și spațiere a dinților, precum și la ocluzie (mușcătură) necorespunzătoare. Din fericire, aceste probleme sunt mai ușor și mai rapid corectate în timpul depistării timpurii.

Contactați-ne astăzi pentru a programa o programare pentru micuțul dumneavoastră!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.