Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Tratamentul ortodontic: îmbunătățirea funcției masticatorii și prevenirea problemelor dentare

https://www.stelidental.ro/tratamente/ortodontie

 

Dentiția umană este un sistem complex, care are rolul de a mesteca alimentele și a permite vorbirea clară. Unele probleme dentare pot afecta aceste funcții, dar tratamentul ortodontic poate ajuta la îmbunătățirea acestora.

 

Ce este tratamentul ortodontic?

  • Tratamentul ortodontic este un tip de tratament dentar care se concentrează pe corectarea poziției dentare și a maxilarelor. Poate fi realizat prin intermediul aparatelor ortodontice, cum ar fi brackets, aparate linguale sau invizinile mobile.

 

Care sunt beneficiile din spatele tratamentului ortodontic?

  • Tratamentul ortodontic a evoluat în timp, odată cu descoperirile din domeniul dentar și medical. De exemplu, cercetările au arătat că o poziție incorectă a dinților poate duce la probleme de masticație și vorbire, precum și la dureri de cap și de gât. Aparatul dentar poate preveni toate aceste disconforturi.

 

Ce probleme dentare pot fi prevenite prin tratamentul ortodontic?

  • Tratamentul ortodontic poate preveni o serie de probleme dentare, inclusiv apartiția cariilor și în primul rând poziția nefirească a danturii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea complicațiilor asociate cu problemele dentare, cum ar fi apariția cariilor  sau pierderea dentară.

 

Când ar trebui să încep tratamentul ortodontic?

  • Cel mai bun moment pentru a începe tratamentul ortodontic este atunci când se constată o problemă dentară sau funcțională, de obicei la vârsta de 7-14 ani. Însă, tratamentul poate fi efectuat la orice vârstă, în funcție de necesități individuale.

 

Care sunt opțiunile de tratament ortodontic?

  • Există mai multe opțiuni de tratament ortodontic, inclusiv aparate dentare fixe (cu brackets și arcuri), aparate dentare mobile, aparate dentare invizibile (gutiere  transparente) sau aparate linguale.

 

Ce se întâmplă dacă nu se tratează o problemă dentară?

  • Dacă nu se tratează o problemă dentară, aceasta poate să se agraveze, cauzând durere sau disconfort, precum și probleme mai serioase cu masticația, respirația și vorbirea. De asemenea, poate fi necesară extractia dentară sau chiar o intervenție chirurgicală mai târziu.

 

Care sunt efectele secundare ale tratamentului ortodontic?

  • Unele efecte secundare ale tratamentului ortodontic pot include disconfort temporar, durere, sensibilitate dentară, probleme temporare cu masticația sau vorbirea. Aceste efecte secundare sunt de obicei temporare și pot fi gestionate cu ajutorul medicului dumneavoastră.

 

Cât durează tratamentul ortodontic?

  • Durata tratamentului ortodontic poate varia în funcție de complexitatea problemei dentare și de tipul de tratament ales. În general, tratamentul poate dura între 6 și 36 de luni, însă poate fi mai scurt sau mai lung, în funcție de caz. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre durata estimată a tratamentului în cazul dumneavoastră.

 

Tratamentul ortodontic poate avea un impact major asupra sănătății dentare și a funcțiilor masticatorii. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament și să luați în considerare acest tip de tratament dacă aveți probleme dentare.

 

Prin tratamentul ortodontic, puteți îmbunătăți funcția masticatorie și preveni problemele dentare pe termen lung.

Contactează-ne acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.