Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

De la aparate fixe la Invisalign: opțiunile de tratament ortodontic

aparat dentar braila

 

Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea si corectarea pozitiei dintilor si maxilarelor. Acest tratament poate fi benefic atat pentru aspectul estetic, cat si pentru functionarea corecta a danturii. Exista mai multe opțiuni de tratament ortodontic, fiecare cu propriile beneficii si restrictii.

 

Aparate dentare fixe

 

Aparatele dentare fixe sunt cele mai comune metode de tratament ortodontic. Acestea sunt realizate din bracketi metalici sau ceramici, care sunt lipiti de dinti, si sunt conectati intre ei prin intermediul unui arc metalic. Avantajele acestui tratament sunt durabilitatea, eficacitatea si precizia, fiind potrivit pentru tratarea majoritatii cazurilor de malocluzie. Dezavantajele pot fi disconfortul si dificultatea de a curata dintii in mod adecvat.

 

Aparate dentare mobile

 

Aparatele dentare mobile, sau aparatele dentare detasabile, sunt un alt tip de tratament ortodontic. Acestea sunt realizate din plastic sau metal si pot fi scoase si repuse de catre pacient. Acest tip de tratament poate fi utilizat pentru corectarea mai usoara a malocluziei sau pentru prevenirea reaparitiei problemei dupa tratamentul ortodontic. Avantajele ar fi că sunt putin invazive si mai usor de curatat, dar dezavantajul poate fi ca nu sunt la fel de precise ca si aparatele fixe si pot fi pierdute sau uitate.

 

Aparate dentare invizibile (Invisalign)

 

Invisalign este o metoda revolutionara de tratament ortodontic care foloseste un serie de aparate dentare invizibile, realizate din material plastic transparent. Acestea sunt proiectate individual pentru fiecare pacient si sunt schimbate la intervale regulate de timp, pentru a duce la corectarea pozitiei dintilor. Avantajele ar fi ca sunt invizibile, confortabile si usor de curatat, dar pot fi mai scumpe decat alte optiuni de tratament ortodontic.

 

In concluzie, exista mai multe optiuni de tratament ortodontic disponibile, fiecare cu propriile beneficii si restrictii. Este important sa discutati cu dentistul dumneavoastra pentru a afla care este cea ma mai potrivită opțiune pentru nevoile și obiectivele dumneavoastră. Este important să luați în considerare toate opțiunile și să discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a afla care este cea mai potrivită opțiune pentru dumneavoastră.

 

Știați că?

  • Știați că tratamentul ortodontic poate îmbunătăți funcția masticatorie și poate preveni problemele dentare și de maxilar în viitor?
  • Știați că tratamentul ortodontic poate îmbunătăți aspectul estetic al danturii și poate îmbunătăți încrederea în sine?
  • Știați că tratamentul ortodontic poate fi efectuat la orice vârstă, atât copii, cât și adulți?
  • Știați că tratamentul ortodontic poate dura de la câteva luni până la câțiva ani, în funcție de caz?
  • Știați că există diferite tipuri de aparate ortodontice, cum ar fi aparatele fixe, mobile și cele invizibile, fiecare cu propriile beneficii și dezavantaje?

 

In concluzie, tratamentul ortodontic poate oferi beneficii importante pentru funcția masticatorie, aspectul estetic al danturii și încrederea în sine.

 

Este disponibil pentru persoane de toate vârstele și poate fi personalizat pentru fiecare caz în parte, cu o durată variabilă și diferite opțiuni de aparate ortodontice disponibile, cu propriile beneficii și dezavantaje.

 

Este important să discutați cu dentistul dumneavoastră pentru a afla care opțiune de tratament este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Contactează-ne acum!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.