Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Ortodonție: Aparate dentare și beneficii pentru sănătate

ortodontie braila, aparat dentar braila

 

Aparatele dentare sunt o soluție populară pentru alinierea dinților și corectarea problemelor de ocluzie. Tratamentul ortodontic nu numai că îmbunătățește aspectul zâmbetului, ci și sănătatea generală a cavității bucale și a dinților. În acest articol, vom discuta despre avantajele ortodonției, tipurile de aparate dentare, cum să aveți grijă de aparatele dentare și multe altele.

 

Beneficiile ortodonției

Ortodonția oferă o serie de beneficii, de la un zâmbet mai frumos până la o sănătate orală generală îmbunătățită. Printre beneficiile ortodonției se numără:

 • Îmbunătățirea sănătății dentare: Aparatul dentar ajută la alinierea dinților și la corectarea problemelor dentare, cum ar fi supraaglomerarea sau spațiile dintre dinți. Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea generală a dinților și poate ajuta la prevenirea problemelor dentare în viitor.
 • Îmbunătățirea funcționalității: Dacă aveți probleme cu mușcătura sau cu mestecatul alimentelor, aparatul dentar poate ajuta la corectarea acestor probleme și poate îmbunătăți funcționalitatea dinților.
 • Îmbunătățirea aspectului: Unul dintre beneficiile evidente ale aparatului dentar este îmbunătățirea aspectului zâmbetului. Aparatul dentar poate ajuta la alinierea dinților și la corectarea problemelor dentare, ceea ce poate duce la un zâmbet mai frumos și mai atrăgător.
 • Îmbunătățirea stimei de sine: Având un zâmbet mai frumos și mai sănătos, mulți oameni se simt mai încrezători în propriul aspect și în propria persoană. Acest lucru poate duce la o creștere a stimei de sine și la o îmbunătățire a calității vieții.
 • Prevenirea problemelor dentare ulterioare: Corectarea problemelor orale cu ajutorul aparatului dentar poate ajuta la prevenirea problemelor dentare ulterioare, cum ar fi cariile sau problemele gingivale.
 • Tratamentul precoce: Dacă problemele dentare sunt identificate și tratate devreme, este posibil să aveți nevoie de un tratament mai scurt decât dacă ați aștepta ca problemele să devină mai grave sau nu au fost corectate încă din copilărie.

ortodontie braila, aparat dentar braila

 

Tipuri de aparate dentare

Există mai multe tipuri de aparate dentare disponibile pentru a corecta problemele de aliniere sau ocluzie:

 

 • Aparate dentare fixe: sunt cele mai populare și includ brackets-uri din metal sau ceramică, care sunt atașate de dinți cu ajutorul unor benzi adezive sau cleme. Apoi, un arc dentar este atașat la brackets-uri cu ajutorul unor elastice, ceea ce ajută la alinierea dinților în timp.
 • Aparate dentare invizibile: sunt o opțiune populară pentru adulți sau adolescenți care nu doresc să poarte aparate dentare vizibile. Acestea includ aparate dentare din ceramică sau din plastic, care sunt mai puțin vizibile decât aparatele metalice tradiționale. Există și aparate dentare invizibile personalizate, precum Invisalign, care folosesc o serie de aliniatoare transparente pentru a muta dinții în poziția corectă.
 • Aparate dentare mobile: sunt o opțiune de tratament de ortodonție mai flexibilă. Acestea constau într-un dispozitiv dentar care se poate îndepărta și care poate fi ajustată periodic de către medicul ortodont. Aparatele dentare mobile sunt adesea utilizate pentru a corecta probleme dentare ușoare sau moderate și sunt o opțiune populară pentru copii și adolescenți.

De ce ar trebui să alegeți aparatul dentar pentru a corecta problemele de aliniere?

Există multe motive pentru care o persoană ar putea alege ortodonția, în special dacă aceasta are probleme cu dantura sau cu mușcătura. Iată câteva dintre motivele pentru care ar trebui să luați în considerare ortodonția:

 • Îmbunătățirea sănătății dentare: Dacă aveți dinți strâmbi sau o mușcătură incorectă, aceste probleme pot cauza probleme de sănătate orală cum ar fi cariile dentare, inflamația gingiilor și chiar pierderea dinților. Ortodonția poate corecta aceste probleme și poate îmbunătăți sănătatea orală.
 • Îmbunătățirea aspectului danturii: Dacă sunteți nemulțumit de aspectul danturii, ortodonția poate fi o soluție. Chiar și dinții ușor strâmbi sau spațiile mici între dinți pot fi corectați cu ajutorul aparatelor dentare.
 • Creșterea încrederii în sine: Mulți oameni se simt mai încrezători după ce își corectează problemele de dantură. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra relațiilor personale și profesionale ale unei persoane.
 • Corectarea problemelor de vorbire: Dacă aveți probleme de vorbire din cauza poziției incorecte a dinților, ortodonția poate ajuta la corectarea acestora.

 

Cum funcționează tratamentul ortodontic?

 

ortodontie braila, aparat dentar braila

 

Tratamentul ortodontic implică mutarea dinților într-o poziție corectă. Aceasta se realizează prin aplicarea presiunii constante asupra dinților, care îi mută în poziția dorită. Acest proces poate dura între câteva luni și câțiva ani, în funcție de compelxitatea cazului stomatologic.

 

Pentru a începe tratamentul ortodontic, veți avea nevoie de o consultație inițială cu un medic ortodont. În timpul acestei consultații, medicul va evalua sănătatea generală a dinților, va face o analiză a maxilarelor și va decide ce tip de aparat dentar este cel mai potrivit pentru dvs. În general, aparatul dentar invizibil este recomandat pentru problemele ușoare sau moderate ale dinților, în timp ce aparatul dentar metalic este mai potrivit pentru problemele mai grave.

 

În ceea ce privește costul, acesta variază în funcție de tipul de aparat dentar și de durata tratamentului. În general, aparatul dentar invizibil este mai scump decât aparatul dentar metalic, dar poate fi o opțiune mai convenabilă pentru persoanele care doresc să evite aparatul dentar vizibil.

 

Tratamentul ortodontic poate dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de complexitatea problemei dentare. Este important să urmați cu strictețe programul de întâlniri cu medicul și să păstrați o igienă orală adecvată pentru a obține cele mai bune rezultate.

În concluzie, ortodonția poate fi o soluție excelentă pentru îmbunătățirea sănătății dentare și pentru obținerea unui zâmbet mai frumos și mai sănătos. Alegerea unui aparat dentar potrivit depinde de nevoile și preferințele dvs. personale, dar un specialist poate ajuta la alegerea celei mai bune opțiuni pentru dvs. Indiferent de tipul de aparat dentar ales, urmarea cu strictețe a programului de tratament și a igienei orale adecvate sunt cheia succesului.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.