Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Aparat dentar Safir - avantaje si dezavantaje

Aparat dentar Safir

Una dintre cele mai bune soluții ortodontice din punct de vedere estetic.

Brackeți rezistenți și aproape transparenți, pentru cei care doresc un tratament confortabil, cu rezultate optime.

 

Schimbarea în ortodonție

Prevalența crescândă a ortodonției în rândul adulților a forțat industria ortodonției să gândească altfel decât până acum. Atunci când adulții au intrat în joc în mod marcant, iar ortodonția opțională a devenit mai frecvent utilizată, ortodonții au perceput o imagine mai vastă și mai clară a nevoilor pacienților.

Una dintre primele constatări a fost aceea că aparatele ortodontice arată ca și cum ar fi greoaie și urâte.

Deși modul în care se prezintă în societate adulții care optează pentru tratament ortodontic poate fi doar o chestiune de vanitate la unii, este o chestiune de imagine publică pentru alții, iar pentru alții cariera în sine  depinde clar de modul în care arată. Acești oameni exigenți vor fi bucuroși să audă că cercetătorii au elaborat în timp mai multe tipuri diferite de aparate dentare, unele chiar estetice și transparente.

Un nou produs pe piață este și unul foarte estetic: aparat dentar Safir, cu brackeți monocristalini. În acest articol vom detalia cum acționează acești brackeți din safir și cum sunt ei diferiți de alți brackeți ortodontici estetici.

 

Aparat dentar Safir

Brackeții acestui tip de aparat dentar sunt realizați din safir monocristalin. Acest material este de obicei utilizat în domeniul opticii, deoarece monocristalele sunt cele care nu au limite de granulație, formând o suprafață continuă de la un capăt la altul. Întregul cristal este practic o structură unică. Aceasta înseamnă că lasă lumina să treacă complet prin el, ceea ce implică faptul că este practic invizibil atunci când este așezat pe dinți. Dinții pot părea mai mari cu brackeții, dar aceasta este doar o altă iluzie optică, brackeții având dimensiuni minuscule.

Avantaje

 

Aparat dentar Safir

 

 

Avantajele pe care aceste aparat dentar le oferă sunt pur estetice.

  • Nu se colorează precum acrilicul sau dinții naturali. Sârma arcului va lăsa o linie peste suporturile de plastic de la contact, dar oxizii metalelor nu reacționează cu cristalele de safir, deci acest lucru nu este o problemă. Brackeții din safir nu se vor decolora sau păta, indiferent de cât de mult vin roșu ai consuma.
  • Brackeții din porțelan și din acrilic nu sunt cu adevărat invizibili. Deși ochiul laicului va trece peste ei de câteva ori, ei sunt vizibili la o inspecție mai atentă. La aparatele Safir, brakeții fac dinții să pară mai mari. Ei nu sunt vizibili nici măcar la priviri repetate, sunt vizibili doar dacă te uiți fix la dinții unei persoane, fapt care nu este probabil să se întâmple.
  • Mulți specialiști utilizează aparatul dentar Safir și este recunoscut ca fiind absolut hipoalergenic.

 

Dezavantaje

  • Un aparat dentar Safir este considerabil mai scump decât aparatul dentar ceramic sau aparatele acrilice estetice, dar aspectul estetic face ca diferența să-și merite costul. 
  • Brackeții din safir sunt indicați pentru acele persoane care au dinți albi, fără pete. În acest fel, aparatele dentare din safir își pot păstra transparența și se pot camufla în albul dinților.

Aparat dentar safir Radiance la Stelidental

 

Aparat dentar Safir Radiance - Stelidental, Braila

 

În cadrul clinicii dentare Stelidental, îți oferim cele mai performante aparate dentare.

Aparatul safir Radiance este cel mai transparent suport dublu din ceramică disponibil, dovedit a fi mult mai clar decât alte sisteme ceramice monocristaline sau policristaline. Fiecare suport Radiance este creat dintr-un singur cristal de safir crescut pur - unul dintre cele mai dure materiale din natură, al doilea doar după diamant. Cristalul este procesat la căldură și adus la forma unor brackeți remarcabil de puternici și frumoși, aproape invizibili pe dinți.

Clinica dentară Stelidental îți stă la dispoziție cu aparate dentare moderne și completa expertiză a medicului specialist ortodont din echipa Stelidental.

 

Stelidental Braila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.