Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Aparat dentar ceramic sau metalic?

Aparat dentar ceramic sau metalic?

 

Aparatele dentare sunt utilizate pentru a ajuta la îndreptarea și alinierea dinților, precum și pentru a preveni probleme mai grave de sănătate orală pe termen lung.

 

Există mai multe tipuri diferite de aparate dentare și, pe măsură ce începi să afli mai multe despre ele, cu siguranță te întrebi care tip de brackeți ar putea fi mai eficient în crearea zâmbetului pe care ți-l dorești.

 

Pacienții întreabă frecvent despre diferențele majore dintre aceste două tipuri: aparatul din metal și cel din ceramică.

Având în vedere faptul că unul este mai vizibil decât celălalt, diferența pe care o vezi în zâmbetul tău te-ar putea face să te gândești ce stil ar fi cel mai potrivit pentru tine.

Diferența funcțională dintre aparatul metalic și cel ceramic

Aparatul metalic este cel mai tradițional tip de aparat. Brackeții din oțel inoxidabil sunt așezați pe fața sau pe spatele dinților și sunt conectați cu fire din aliaj metalic. Arcul, reprezentând firele, poate fi ajustat și strâns treptat, pentru a mișca și îndrepta dinții într-o anumită perioadă de timp, în funcție de complexitatea cazului tău individual. În majoritatea cazurilor, arcul este atașat de brackeți prin benzi mici de cauciuc, denumite în mod obișnuit ligaturi.

 

Aparatele dentare din ceramică sunt formate din brackeți de culoarea dinților. Sunt mult mai puțin vizibile decât aparatele metalice. Ligaturile lor sunt, de asemenea, de obicei de culoarea dinților. Până de curând erau disponibile doar fire metalice, dar firele transparente sau albe sunt din ce în ce mai utilizate.

Aspect

Aparat dentar ceramic sau metalic?

 

Una dintre cele mai mari preocupări pentru oamenii care se pregătesc să utilizeze aparate dentare este cât de vizibile vor fi.

Deoarece majoritatea sunt realizate în întregime din metal, aparatele dentare tradiționale sunt vizibile și vor fi văzute de obicei atunci când vorbești, zâmbești și râzi.

 

Dacă acest lucru este îngrijorător pentru tine sau atunci când e vorba de copilul tău, este util să reții că purtarea aparatelor dentare este foarte obișnuită în prezent și categoric, la modă.

Mulți copii, adolescenți și adulți optează pentru aparate dentare din diferite motive și în momente diferite din viață.

Partea pozitivă este că a purta aparat dentar pentru o perioadă scurtă de timp poate duce la un zâmbet sănătos pentru o viață!

Este suficient să consulți diverse fotografii "înainte și după", pentru a calma orice neliniște cu privire la aspectul zâmbetului tău cu aparat dentar, acest lucru îi ajută pe mulți oameni să treacă peste frica inițială de schimbarea lor temporară de aspect.

 

Aparat dentar ceramic sau metalic?

Brackeții ceramici sunt mult mai puțin vizibili decât brackeții metalici tradiționali. Aparatul ceramic se armonizează destul de bine cu dinții și zâmbetul tău natural și sunt greu de observat de către familie și prieteni. Majoritatea pacienților spun că sunt greu de observat și în fotografii.

Durabilitate

 

Stelidental Braila- aparate dentare

 

Aparatele dentare din ceramică sunt puternice, dar au totuși potențialul de a se sparge sau crăpa, datorită compoziției și structurii lor.

 

Brackeții metalici, pe de altă parte, sunt extrem de durabili și rezistă forțelor sau impacturilor mai puternice. Dacă joci sporturi de contact, brackeții metalici pot fi mai potriviți pentru tine. Cu toate acestea, dacă interpretezi la un instrument muzical, este posibil ca aparatul dentar din ceramică să fie mai potrivit.

Aparat dentar ceramic sau metalic? Important este să fie confortabil și armonizat cu stilul tău de viață.

Severitatea corecției

În timp ce atât aparatul dentar metalic, cât și cel ceramice sunt extrem de eficiente, există unele situații în care un tip poate fi mai potrivit decât celălalt, pentru zâmbetul tău.

 

Așadar, aparat dentar ceramic sau metalic? Dacă ai nevoie de un număr substanțial de ajustări sau de o corecție mai severă a mușcăturilor, ortodontul tău îți va recomanda probabil aparat dentar metalic. Brackeții metalici pot tolera mai multă presiune în timpul ajustărilor, decât brackeții ceramici.

Costuri

Aparatul dentar este o investiție a familiei, sau a ta, personală, așadar trebuie să o tratezi ca atare și să îți cântărești bine opțiunile, căci este o diferență considerabilă de preț între cele două tipuri de aparate dentare.

Trebuie să iei în considerare factori precum:

  • Nevoile tale estetice;
  • Stilul tău de viață socială;
  • Rigorile și cerințele profesiei tale;
  • Posibilitățile tale financiare, bugetul alocat acestui aparat dentar;
  • Preferințele tale, care îți aduc confort pe toată durata tratamentului ortodontic.

Aparat dentar ceramic sau metalic, orice ai alege, suntem aici pentru tine, în Brăila.

Clinica dentară Stelidental îți stă la dispoziție prin medicii săi ortodonți cu expertiză și vaste cunoștințe în domeniu.

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.