Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Implanturi dentare – avantaje și dezavantaje

Implanturi dentare – avantaje și dezavantaje

 

Înlocuirea dinților lipsă, prin implanturi dentare, este cel mai modern tratament de înlocuire a dinților pierduți. În cadrul planurilor de tratament, deseori există mai multe opțiuni, una dintre ele implicând implanturi, iar o alta implicând o metodă de protezare clasică.

Atunci când îți este greu să decizi care dintre opțiuni este cea mai bună pentru tine, acest articol îți vine în ajutor, prin prezentarea succintă a principalelor avantaje și dezavantaje ale implanturilor dentare.

Implanturi dentare- avantaje

 

Implanturi dentare- avantaje

 

 • Tratament polivalent. Tratamentele de implantologie pot fi utilizate atât pentru înlocuirea unui singur dinte, cât și a mai multora sau chiar a întregii danturi.  Implanturile individuale sunt foarte eficiente, dar pentru scăderea costurilor, sau în cazul existenței rădăcinilor dentare sănătoase ale dinților alăturați, care necesită totuși coroane dentare, este deseori aleasă opțiunea punții dentare pe implanturi.
 • Protezarea fixă a unei arcade sau a ambelor arcade este rezultatul remarcabil al cercetărilor medicale, având forma unor sisteme avansate de implanturi, consacrate de diverse brand-uri din domeniu, sub denumiri precum All-on4, All-on-6 sau Fast&Fixed.
 • Este singurul tratament existent care poate înlocui rădăcina unui dinte pierdut. Toate celelalte soluții vizează doar înlocuirea coroanei dentare, nu și a rădăcinii dentare. Înlocuirea rădăcinii are avantaje deosebite, conferă o estetică superioară și o funcționalitate deosebită.
 • Refacerea densității osoase în zona edentată. Restabilirea nivelului osos și a densității normale a osului în zonele edentate este foarte importantă.
 • Efect de întinerire a fizionomiei, prin umplerea zonelor osoase afectate de resorbție. La scurt timp după o extracție dentară sau ulterior pierderii unui dinte, osul intră într-un proces accelerat de resorbție, iar acest lucru afectează trăsăturile fizionomice, linia pomeților, care devine marcată de semne de îmbătrânire.
 • Rezultatul este deosebit de estetic. Coroanele pe implant sunt mult mai estetice și rezistente decât coroanele din cadrul unei punți dentare sau din cadrul unei proteze mobile;

 

Avantaje implant dentar

 

 • Durabilitate. Implanturile rezistă chiar și o viață întreagă. Coroana dentară poate suferi accidentări și va trebui schimbată la un interval de aproximativ 15 ani;
 • Materiale biocompatibile, fără efecte adverse. Pentru implanturi se utilizează titanul și zirconiul, ambele perfect biocompatibile și inerte, neproducând nicio reacție adversă în organism. Astfel se creează premisele pentru osteointegrare;
 • Refacerea masticației corecte. Implanturile nu redau doar frumusețea zâmbetului, ci și funcționalitatea completă a danturii;
 • Impulsionarea pacientului spre a avea grijă de igiena orală și consulturile stomatologice regulate. Odată ce pacienții obțin zâmbetul mult-visat, tind să fie foarte responsabili, să își modifice conduita de îngrijire orală, pentru a se bucura de noul lor zâmbet și peste mulți ani de atunci încolo;

 

Implant dentar- avantaje si dezavantaje

 

 • Rezolvarea tuturor problemelor de sănătate orală, cu această ocazie. Implanturile se inserează doar într-o cavitate orală sănătoasă, cu condiția existenței unei mușcături corecte. Anterior tratamentului de implantologie, trebuie tratate cariile dentare, infecțiile, extrași dinții nerecuperabili și în principiu, eliminată orice sursă de microbi din cavitatea orală.

Implanturi dentare- dezavantaje

 • Existența unor contraindicații temporare ale acestui tratament: perioada de gravidie, vârsta de până în 18 ani. Anumite afecțiuni sunt incompatibile cu inserarea în condiții de siguranță a implanturilor dentare și cu posibilitatea osteointegrării lor corespunzătoare. Aceste afecțiuni sunt: tratamentele cu citostatice sau radioterapie, osteoporoza, unele boli cronice sau bolile psihice severe.
 • Tratamentul de implantologie este complex, necesită analize de sânge, investigații radiologice (radiografii, tomografie dentară). Acest dezavantaj s-a dovedit de multe ori a fi un beneficiu. Analizele de sânge sunt binevenite, iar cu ocazia tomografiei dentare s-au descoperit, deseori, probleme de sănătate orală nebănuite.

Cântărind caracteristicile referitoare la implanturi dentare – avantaje și dezavantaje, se ajunge facil la concluzia că avantajele cântăresc mult mai mult decât dezavantajele.

 

În Clinica SteliDental vei beneficia de tratamente de implantologie la cel mai înalt nivel tehnologic, cu utilizarea de implanturi de calitate, pentru implanturi inserate foarte precis și pentru un proces de osteointegrare de succes.

 

SteliDental Braila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.