Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Tratamentul stomatologic in timpul sarcinii

În primul trimestru de sarcina trebuie evitate pe cât posibil admnistrarea oricăror medicamente, radiografiile, iar anesteziile se vor efectua cu o atenţie deosebită pentru că în această perioadă se formează organele copilului.

 

Orice stimt exterior poate afecta organogeneza cu repercursiuni asupra fătului. Ultimul trimestru de sarcină pune din nou probleme deoarece orice stres suferit de mamă poate produce naşterea prematură.

 

Asadar trimestrul al II-lea de sarcină este perioada cea mai indicată, dar şi cea mai sigură pentru tratamentul afectiunilor dentare care nu pot fi amanate dupa nastere.

 

 

Medicul stomatolog recomanda:

  • Să anunțați medicul stomatolog ca sunteți însărcinată;
  • Să aveți o alimentație sănătoasă, echilibrată, alimentele jucând un rol important atât în menținerea sănătății femeii însărcinate, cât și în dezvoltarea armonioasă a copilului;
  • Să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să folosiți zilnic ața dentară;
  • Să mergeți cu regularitate la medicul stomatolog pentru evaluarea statusului dentar, in acest fel puteți preveni apariția gingivitei sau a granulomului de sarcină;
  • Să evitați orele matinale când faceți programările la stomatolog, căci atunci stările de greață sunt mai frecvente;
  • Să mergeți la toaletă înainte de consultație.
  • De preferat ca înainte de conceperea unui copil, viitoarea mamă să-şi rezolve toate problemele stomatologice, întrucât acest lucru ajută la evitarea neplăcerilor unui eventual tratament.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.