Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Cum trebuie să îți îngrijești dinții în timpul sarcinii?

Cum crește riscul de probleme dentare, în timpul sarcinii, îngrijirea orală corectă, tratarea afecți

 

Sarcina este un moment emoționant, plin de entuziasm, dar și de pregătire pentru noul tău rol de mamă. Îngrijirea atentă a  dinților în timpul sarcinii poate fi adesea ultimul lucru la care se gândește o gravidă.  

 

Din păcate, de cele mai multe ori, realizează importanța acestei îngrijiri abia după ce deja apar probleme urgente și dureri.

Este important să știi că atât pentru tine ca viitoare mamă, cât și pentru copilul tău, menținerea sănătății orale optime în timpul sarcinii este o necesitate!

Cum crește riscul de probleme dentare, în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii, hormonii își fac de cap. Și această încărcare hormonală crescută poate determina sensibilizarea gingiilor. Gingivita este des întâlnită în perioada sarcinii.

Grețurile matinale sunt o altă problemă ce poate afecta dinții. Într-un episod vomitiv, acidul eliberat poate dăuna smalțului dentar.

Grețurile și reflexul vomitiv sunt atât de puternice în timpul sarcinii, în cazul unora dintre gravide, încât pot împiedica o igienizare dentară adecvată. Iar în lipsa îngrijirii orale corecte, sănătatea dinților și a întregii cavități orale este în pericol.

Cum îți îngrijești zilnic dinții în timpul sarcinii

 

Îngrijirea orală zilnică în timpul sarcinii

 

Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării, nu ignora riscurile, informează-te. Găsește o rutină de îngrijire orală care funcționează cel mai bine în cazul tău.  

 

Dacă suferi de stări vomitive dimineața, contracarează efectul negativ pe care îl are acidul stomacal asupra dinților prin clătirea gurii cu o apă de gură diluată nealcoolică imediat după aceea, apoi periază dinții cu atenție, 30 de minute mai târziu.

 

Nu suporți gustul pastei de dinți? Dacă aroma pastei de dinți pare acum insuportabilă datorită papilelor gustative cu simțuri accentuate, încearcă câteva mărci diferite și găsește o pastă de dinți care să aibă gustul potrivit.

 

Mai presus de toate, nu fi tentată să întrerupi rutina dentară obișnuită din cauza oboselii accentuate din timpul sarcinii. Asigură o igienă orală corectă și consecventă, de două ori pe zi.

Alimentație sănătoasă

 

Alimentație sănătoasă în timpul sarcinii

 

Pentru o bună sănătate orală, nu este suficient să îți îngrijești doar dinții în timpul sarcinii, ci și să ai grija de alimentație. Știm cu toții că alimentația sănătoasă în timpul sarcinii este vitală pentru sănătatea mamei și a copilului, dar totuși este binecunoscută pofta de mâncare accentuată a gravidei.

 

Încercarea de a satisface dorința de gustări dulci, prin adoptarea de alternative sănătoase este o soluție excelentă din punct de vedere nutrițional, dar atenție, nu doar ciocolata, dar și zaharurile din fructe pot avea un impact negativ asupra dinților.

 

Deși probabil te-ai informat deja care sunt cele mai bune alimente pentru tine în timpul sarcinii, trebuie să ai o grijă deosebită să obții prin alimentație o cantitate suficientă de vitamina A, C și D, precum și proteine, calciu, fosfor și acid folic. Aceste vitamine sunt deosebit de importante între a treia și a șasea lună de sarcină, deoarece atunci începe dezvoltarea dinților copilului.

 

Dietele care conțin produse lactate, cum ar fi brânza și iaurtul, oferă minerale esențiale și sunt bune pentru dezvoltarea dinților, gingiilor și oaselor bebelușului.

Menține medicul stomatolog informat

De îndată ce crezi că ai putea fi gravidă, asigură-te că informezi medicul dentist, deoarece acest lucru poate afecta orice tratament dentar viitor și medicamentele pe care ți le poate oferi.

De asemenea, informează-ți medicul dentist cu privire la orice suplimente vitaminice și medicamente recomandate de medicul tău de familie, pentru a îi facilita o înțelegere aprofundată a tabloului clinic.

A-ți îngriji dinții în timpul sarcinii înseamnă și să ții legătura constant cu medicul tău stomatolog. 

Prevenția și tratarea afecțiunilor în stadiu incipient

Un consult stomatologic în fiecare trimestru este recomandat pentru a te asigura că totul este în regulă.

Dacă ai dureri, inflamații sau sângerezi după periere, programează-te pentru un consult, cât mai curând posibil, pentru a trata problema.

Orice viitoare mămică merită să fie tratată cu grijă, de o echipă medicală multidisciplinară, cu tehnologii avansate și materiale performante, pentru tratamente sigure, nedureroase și eficiente!

 

SteliDental Brăila- tehnologii avansate de regenerare tisulară

 

Perioada de sarcină este un moment bun pentru a iniția o rutină corectă de îngrijire orală. Te așteptăm la SteliDental. Completează formularul și te vom contacta pentru o programare. 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.