Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

7 motive pentru realizarea procedurilor de profilaxie în cabinet

medic stomatolog Brăila

 

Profilaxia dentară este cea mai esențială etapă în îngrijirea dinților, iar vizitele regulate la dentist vă pot economisi mult timp și bani. Evitați afecțiunile care vă pun viața în pericol și care necesită terapie intensă, economisiți bani, timp și efort pe termen lung și vă alegeți cu un zâmbet frumos!

 

Potrivit Academiei Americane de Stomatologie, profilaxia dentară trebuie administrată cel puțin o dată la 6 luni, pentru a menține sănătatea orală și pentru a preveni, de timpuriu, afecțiunile complexe.

 

Prevenirea problemelor dentare de la primele semne

Medicul stomatolog poate recunoaște din timp orice simptom al afecțiunilor dentare sau ale gingiilor și poate interveni în mod non-invaziv și netraumatic pentru pacient.

 

Aceste afecțiuni pot trece neobservate și netratate, necesitând obturații de canal, tratament chirurgical sau chiar extracția dinților și înlocuirea lor cu implanturi dentare. Din acest motiv, sunt recomandate vizitele regulate la densit.

 

Detectarea parodontozei în stadiul incipient

Boala gingivală este o infecție a gingiilor și a țesutului osos care afectează peste 90 la sută dintre adulți la un moment dat în viața lor. Acesta poate fi tratat în mod minim invaziv dacă este diagnosticat la timp. Dacă tratamentul este întârziat, boala gingivală progresează și necesită o terapie mai intensivă. Spălatul pe dinți de două ori pe zi, folosirea aței dentare și a apei de gură, precum și tratamentele profilactice de rutină, sunt aspecte esențiale în prevenirea parodontozei.

 

Medicul stomatolog este persoana potrivită care poate depista de timpuriu semnele parodontozei, prin controalele de rutină, realizate în cabinetul de specialitate.

medic stomatolog Brăila

 

Menținerea corectă a lucrărilor dentare realizate anterior

Garanția manoperei va fi pierdută dacă nu este efectuată în conformitate cu instrucțiunile post-intervenție. Profilaxia este o procedură preventivă care, atunci când este efectuată la fiecare șase luni, ajută la menținerea sănătății dinților și prelungește perioada de garanție a tuturor lucrărilor dentare. O igienă inadecvată sau incorectă poate duce la reapariția problemelor tratate anterior.

 

Menținerea sănătatii orale

Medicul stomatolog va evidenția zonele predispuse la acumularea tartrului și a cariilor prin inspectarea vizuală și compararea igienei dentare actuale cu cea observată în ședința anterioară.

 

Dobândirea unui zâmbet mai strălucitor

Sesiunea de profilaxie elimină majoritatea petelor de fum, cafea și ceai. Rezultatul va fi un zâmbet mai alb și mai strălucitor datorită tehnicii Air-flow.

 

Garanția sănătății generale

Bolile gingivale, precum și alte probleme cauzate de o igienă orală precară, au fost legate de atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale în cercetări recente. La fiecare 6 luni, o ședință de profilaxie ajută la menținerea dinților și a gingiilor sănătoase, reducând în același timp incidența acestor boli.

 

Fără placă bacteriană, fără tartru

Placa care se formează pe dinți ca urmare a neglijării spălării regulate a dinților dăunează smalțului dentar și cauzează carii dentare, iar aceasta poate fi eliminată doar de către medicul stomatolog, în cabinetul de specialitate, prin tehnici de profilaxie. Placa bacteriană se poate transforma în tartru, aducând cu sine mai multe complicații.

Având grijă de sănătatea orală a pacienților noștri, îi putem ajuta să își păstreze zâmbete sănătoase pentru o viață întreagă. 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.