Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Radiologie

Radiologie Brăila

Radiologie Brăila

 

Clinica SteliDental din Brăila este mai mult decât o clinică unde poți beneficia de tratamente multidisciplinare, este locul unde stomatologia se îmbină cu radiologia dentară, pentru diagnostice corecte și intervenții chirurgicale sigure.

 

Atunci când ai nevoie de servicii de radiologie Brăila, fie că ești sau nu pacient al clinicii noastre de stomatologie, te așteptăm pentru radiografii digitale performante și tomografii dentare de tip CBCT.

 

SteliDental - radiologie Brăila

La SteliDental, medicii noștri se străduiesc să ofere pacienților îngrijiri de primă clasă, în orice moment.

O parte din aceasta înseamnă utilizarea tehnologiei de ultimă generație, pentru a ne asigura că diagnosticele și planurile de tratament sunt cât mai corecte și eficiente posibil.

Suntem mândri că folosim radiografii dentare digitale în clinica noastră pentru a dezvolta un protocol de tratament de succes, spre a le oferi un zâmbet sănătos.

În clinica noastră poți beneficia de tomografii dentare de tip CBCT, prin intermediul performantului computer tomograf cu fascicul conic KAVO OP 3D Pro.

 

Utilizarea radiografiilor digitale crește foarte mult capacitatea medicului stomatolog de a evalua sănătatea ta orală, în timp record.

Nu numai că echipa medicală SteliDental folosește cea mai recentă tehnologie și te poate ajuta mai eficient, dar poate economisi bani și timp, știind exact ce nu este în regulă cu tine.

Faptul că o clinică stomatologică oferă și investigații radiologice, este o premisă bună pentru ca tu să primești cea mai bună îngrijire dentară posibilă, disponibilă.

De asemenea, este mai probabil ca o astfel de clinică să își înnoiască și să-și întrețină toate echipamentele pentru cea mai bună ofertă posibilă de îngrijire dentară, păstrându-și în același timp personalul la curent cu cele mai recente proceduri și practici.

Tipuri principale de radiografii dentare digitale

 

Tipuri principale de radiografii dentare digitale

 

Ceea ce poate vedea un dentist pe o radiografie dentară variază în funcție de tipul de radiografie efectuată.

Radiografiile intraorale sunt cel mai frecvent tip de radiografii dentare și sunt împărțite în următoarele subtipuri:

  • Bitewing. Această tehnică radiologică presupune mușcarea pe un senzor protejat de un plastic, pentru a obține imaginea dinților deasupra liniei gingivale, precum și înălțimea osului între dinți. Radiografiile bitewing sunt adesea folosite pentru a detecta cariile dintre dinți.
  • Ocluzală. Acest tip de radiografie se efectuează cu maxilarele strânse, pentru a vedea cum se aliniază dinții de sus și de jos, în timpul mușcăturii. Radiografiile ocluzale pot fi, de asemenea, utilizate pentru a detecta anomalii anatomice care pot fi prezente pe palat (cerul gurii).
  • Panoramică. O radiografie panoramică este o radiografie 2D care înfățișează întreaga cavitate orală, într-o singură imagine. Aceasta include atât maxilarul inferioare cât și cel superior, precum și toate țesuturile și structurile din jur.
  • Periapicală. Într-o radiografie periapicală, un dentist poate vedea doi-trei dinți, detaliat, complet, de la rădăcină la coroană.


În plus față de radiografiile intraorale, dentiștii pot, de asemenea, să analizeze starea ta de sănătate orală, folosind radiografii extraorale. Spre deosebire de o radiografie intraorală, pentru care senzorul este poziționat în interiorul cavității bucale, o radiografie extraorală este făcută complet din exterior.

În timp ce radiografiile intraorale arată dinții, scopul de bază al radiografiei extraorale este de a arăta craniul și maxilarul. Acestea nu oferă aceeași cantitate de detalii și, prin urmare, nu sunt utilizate în general pentru a detecta probleme cu dinții individuali, cum ar fi cariile.

Radiografiile extraorale pot fi utilizate pentru a monitoriza creșterea, a identifica problemele ale maxilarului, anomalii, dar și pentru a detecta afecțiuni dentare.

 

Fie că ai nevoie de o radiografie dentară intraorală sau extraorală, o tomografie dentară cu fascicul conic sau alt tip de investigație radiologică, pentru radiologie Brăila, apelează cu încredere la

SteliDental!

Radiologie Brăila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.