Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Radiologie

De la ce vârstă sunt recomandate radiologiile dentare?

Radiologia dentară este un instrument esențial în medicina dentară modernă, furnizând informații valoroase despre sănătatea dentară a pacienților.

 

Un aspect important în radiologie dentară este determinarea momentului optim pentru a începe utilizarea acestei tehnologii.

În acest articol, vom explora vârsta la care sunt recomandate radiologiile dentare în Brăila.

 

Radiologie dentară Brăila

 

Importanța radiologiei dentare în diverse etape ale vieții

Radiologia dentară la Brăila este utilizată în toate etapele vieții, începând de la copilărie până la bătrânețe.

În funcție de nevoile individuale ale pacienților, radiografiile pot fi recomandate la vârste diferite.

  • Copilăria și Adolescența: Radiografiile dentare sunt adesea recomandate pentru a monitoriza dezvoltarea danturii și a maxilarelor, în special în cazul tratamentelor ortodontice. Acestea ajută la identificarea dinților care nu au erupt încă și la evaluarea sănătății rădăcinilor și oaselor maxilare.
  • Adulții: La adulți, radiologiile dentare la Brăila sunt esențiale pentru diagnosticarea cariilor ascunse, evaluarea stării de sănătate a rădăcinilor dentare și a osului suport, precum și pentru planificarea tratamentelor dentare complexe.
  • Vârsta înaintată: În cazul persoanelor în vârstă, radiografiile dentare pot detecta probleme precum pierderea osoasă sau afecțiuni asociate cu vârsta, contribuind astfel la menținerea unei sănătăți dentare optime.

 

Radiologie dentară Brăila

 

Considerații de siguranță și frecvență

Un aspect crucial în radiologie dentară este siguranța. La SteliDental Brăila, folosim echipamente moderne care minimizează expunerea la radiații, făcând radiografiile sigure chiar și pentru copii. Frecvența radiografiilor depinde de starea individuală de sănătate orală a fiecărui pacient.

 

Radiologiile dentare sunt un instrument vital în îngrijirea dentară, indiferent de vârstă. La SteliDental Brăila, ne asigurăm că fiecare radiografie este efectuată cu precizie, în siguranță și numai atunci când este necesară. 

Prin urmare, vârsta recomandată pentru radiologiile dentare variază în funcție de nevoile individuale ale pacienților, fiind un pas esențial spre menținerea unei sănătăți orale optime.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.