Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Tot ce trebuie să știți despre punțile dentare

stomatologie pentru copii Brăila

 

Ai probleme cu dinții? Este posibil să ai nevoie de punți dentare. Din păcate, mulți oameni nu știu ce este o punte dentară sau cum funcționează. De aceea, în acest articol vom discuta despre punțile dentare și vom răspunde la cele mai frecvente întrebări legate de ele.

Ce sunt punțile dentare și de ce ai nevoie de ele?

Punțile dentare sunt dinți artificiali care sunt folosiți pentru a umple golul creat de unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea sunt de obicei realizate din porțelan sau ceramică și sunt atașate la dinții naturali de o parte și de alta a golului.

Punțile pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului dvs. și pot contribui, de asemenea, la restabilirea funcției dinților dvs. De exemplu, dacă vă lipsește un dinte, poate fi dificil să mușcați și să mestecați alimentele. O punte poate ajuta la ameliorarea acestor probleme și poate face din mâncat o experiență mai plăcută. În plus, punțile pot ajuta la prevenirea deplasării dinților vecini. Dacă vă gândiți la o punte dentară, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dentist pentru a vedea dacă este tratamentul potrivit pentru dumneavoastră.

 

Câți dinți pot fi înlocuiți cu o punte dentară?

O punte este indicată pentru înlocuirea unui număr limitat de dinți. Dinții piloni care vor susține întreaga construcție protetică trebuie să fie în număr suficient pentru a rezista cu succes la forțele de masticație. Astfel, dacă distanța dintre dinți este mai mare de 3-4 dinți lipsă, atunci puntea dentară nu este recomandată deoarece, în timp, vor cauza slăbirea și pierderea dinților din jur.

 

Pentru a înlocui 3 sau mai mulți dinți lipsă consecutivi, sunt necesare alte opțiuni, cum ar fi implanturile dentare sau diferite tipuri de proteze.

 

punți dentare Brăila

 

O punte dentară poate avea sprijin pe implanturi?

Punțile dentare sunt recomandate persoanelor cu implanturi dentare. O punte susținută de implanturi dentare este preferabilă unei punți care se sprijină pe dinții naturali.

 

De exemplu, unui pacient îi lipsesc patru dinți la rând. Tratamentul ideal este inserarea a 2-3 implanturi care vor susține o punte formată din 4 coroane. Produsul final este fix și se simte , arată și funcționează foarte asemănător cu dinții naturali.

 

Care este durata de viață a unei punți dentare?

Durata de viață a unei punți dentare, atunci când este realizată corect și susținută de dinți-ancoră sănătoși, este de obicei de peste 10 ani. Cu toate acestea, în timp, osul din zona edentată se resoarbe ușor, iar sub corpul punții apare un spațiu. Astfel, după ce a trecut ceva timp, puntea dentară trebuie înlocuită cu una nouă, care să se potrivească perfect cu situația actuală.

 

În cazul în care se instalează o punte susținută de implanturi, durata de viață este mai mare. În plus, puntea poate fi înlocuită cu una nouă în orice moment, fără probleme.

 

Așadar, dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți și doriți să aflați dacă o punte dentară este soluția potrivită pentru dumneavoastră, vă rugăm să contactați cabinetul nostru.

Vom fi bucuroși să vă răspundem la orice întrebare pe care o aveți și să vă ajutăm să stabiliți dacă o punte dentară este cea mai bună opțiune pentru refacerea zâmbetului dumneavoastră.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.