Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Tipuri de proteze dentare

Cum alegi tipul de proteză dentară potrivita?


Momentul în care îți pierzi un dinte sau mai mulți aduce cu el o perioadă în care întreaga ta stare este afectată. Din fericire, acum nu trebuie să mai suferi timp îndelungat datorită inovației tehnologice în domeniul stomatologiei.

 

Proteza dentară poate fi o alternativă bună de luat în calcul dacă te confrunți cu lipsa unuia sau a mai multor dinți.

 

Înainte de a afla tipurile de proteze dentare de care poți beneficia, iată mai multe detalii generale legate de modul prin care dantura ta revine la forma completă.

 


Proteza dentara - Generalitati si avantaje


Proteza dentară va ține locul dinților lipsă astfel încât activitățile firești ale unei danturi complete să fie reluate în cel mai scurt timp.

 

Utilizarea unei proteze dentare readuce zâmbetul în viața ta iar disconfortul creat de lipsa dinților dispare.

 

Acest lucru nu poate decât să contribuie într-un mod pozitiv la o calitate a vieții ridicate. Proteza dentară îți oferă un nou început iar modul ei de întreținere este la îndemâna ta și deloc complicat.

 

Personalizarea protezei denatare după măsurătorile efectuate cu mare precizie ajută semnificativ la tolerarea și adaptabilitatea ușoară a corpului străin cu care urmează să petreci următorii ani. Pe lângă faptul că poți mesteca mâncarea fără probleme și înfățișarea ta va căpăta un aspect plăcut, așa cum era odată.

 

Avantajele unei proteze dentare sunt diferențiate și în funcție de tipul de proteză pentru care optezi sau îți este recomandată de medicul stomatolog. Iată sub ce formă pot fi ele găsite.

 

Tipuri de proteza dentara


Orice tip de proteză este realizat de tehnicieni dentari, în cadrul Laboratoarelor de Tehnică Dentară.

 

  • Proteza fixa - pe implanturi
    Proteza dentara fixă este cea care se fixează pe implanturile sau dinții existenți. Doar medicul stomatolog o poate înlătura. Cu acest tip de proteză ai siguranța masticației și a vorbirii. În același timp senzația de cădere sau mișcare a acesteia este redusă în totalitate întrucât proteza este fixată precis și sigur.

 

Se poate monta și pe un număr mai mare de implanturi sau întreaga dantură. În cadrul protezei fixe pe implanturi este implicată și gingia artificială dacă osul este atrofiat. Este cea mai sigură variantă de înlocuire a lipsurilor dentare.

 

  • Proteza mobila
    Când te gândești la proteze îți vine în minte imaginea unui pahar cu apă pe noptieră, în care se va așeza o formă perfectă de dantură de către persoana care se pregătește de culcare?

 

Și acest tip de proteză este susținută ferm pe implanuri sau dinți naturali și vine cu avantajul că o poți da jos singur pentru a-i asigura igiena corespunzătoare.

 

Proteza mobilă se împarte la rândul ei în două categorii: parțială și totală. Cea parțială oferă posibilitatea ancorării acesteia în diferite moduri.

 

Orice proteză mobilă trebuie dată jos și curățată după fiecare masă și înainte de culcare. Totodată, periodic este necesar să fie controlate și încărcate cu material de căptușire pentru a evita lărgirea și instabilitatea pe care le pot căpăta.

 

Prin urmare lipsa dinților poate fi înlocuită cu tipul de proteză potrivit pentru tine.

 

Noi te așteptam la clinica noastră de implantologie din Brăila pentru a găsi împreună cea mai bună variantă de tratament pentru situația cu care te confrunți.

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.