Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Punțile dentare Brăila: soluția rapidă pentru recăpătarea zâmbetului complet

punți dentare Brăila

 

Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, punțile dentare pot fi soluția pentru dumneavoastră. Punțile dentare sunt o modalitate rapidă și ușoară de a vă reface zâmbetul și de a vă recăpăta încrederea. La cabinetul nostru stomatologic din Brăila, vă putem oferi punți dentare care vor arăta și se vor simți ca dinții naturali. Vom lucra împreună cu dvs. pentru a alege tipul de punte dentară potrivit pentru nevoile dvs. și ne vom asigura că aceasta este montată corect pentru rezultate optime.

 

Ce este puntea dentară?

 

O punte dentară este un dispozitiv protetic care este pus în loc pentru a reface dinții lipsă de pe arcadele dentare sau pentru a proteja și remodela dinții care au fost deteriorați în mod semnificativ.

 

Punțile dentare sunt utilizate în tratamentul edentației parțiale în scopul compensării funcțiilor masticatorii, estetice și fonetice ale dinților lipsă, precum și pentru a evita problemele asociate cu pierderea dinților.

 

Câți dinți pot fi înlocuiți?

 

Puntea este adecvată doar pentru înlocuirea câtorva dinți. Dinții stâlpi care vor susține întreaga structură protetică trebuie să fie suficient de numeroși pentru a rezista eficient forțelor masticatorii. Protezele dentare nu pot fi sugerate dacă distanța dintre dinții stâlpi este mai mare de 3-4 dinți pierduți, deoarece acestea vor cauza slăbirea și pierderea dinților pe care îi susțin în timp.

 

Alte soluții, cum ar fi implanturile dentare sau diferite tipuri de proteze detașabile, sunt necesare pentru a reface pierderea a trei sau mai mulți dinți consecutivi.

 

Există o excepție de la această normă, care apare atunci când toți incisivii sunt pierduți. În acest scenariu, caninii, care se află pe marginea zonei libere, pot pur și simplu să preia sarcinile celor patru dinți superiori sau inferiori lipsă.

Cum mă poate ajuta puntea dentară?

 

punți dentare Brăila

 

Printre cele mai frecvente rezultate se numara cariile dentare, modificari ale maxilarelor, fracturarea dintilor si modificari la nivelul fizionomiei fetei.

  • Dinții lucrează la unison. Dacă se pierde un dinte, dinții vecini pot migra în spațiul gol, provocând:
  • Dificultate masticatorie;
  • Tensiunea excesivă asupra dinților și a maxilarului poate provoca dureri;
  • Încrederea de sine poate fi afectată.

 

O punte dentară îndeplinește și restabilește funcția fonetică, deoarece dinții care produc sunet sunt introduși în locul celor lipsă. În general, reluarea vorbirii normale nu durează mai mult de 2 zile după ce punțile dentare sunt cimentate.

 

Cum se realizează tratamentul?

 

Pașii pentru o punte dentară construită cu dinți naturali ca pivot:

  • Dinții de susținere sunt șlefuiți pentru a elimina orice problemă dentară.
  • Medicul dentist va realiza un mulaj al arcadei, necesar pentru a susține puntea dentară;
  • Pentru o perioadă scurtă de timp se folosesc punți dentare temporare pentru a proteja dinții până la realizarea lucrării permanente;
  • De îndată ce puntea permanentă este gata, medicul dentist va îndepărta puntea temporară;
  • Punțile dentare permanente se fixează cu ajutorul unor adezivi.

 Dacă luați în considerare punțile dentare ca o opțiune pentru a vă recăpăta zâmbetul, clinica stomatologică Stelidental din Brăila este locul potrivit! Solicitați o programare chiar astăzi!

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.