Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Coroane dentare: Tot ce trebuie să știți

coroane dentare Brăila

Dacă ai nevoie de coroane dentare, probabil te întrebi ce presupune această procedură și care sunt pasii pe care trebuie să-i urmezi pentru a o efectua. Te putem asigura că nu este deloc complicat, iar coroanele dentare pot fi o soluție excelentă pentru problemele tale dentare De aceea, în acest articol vom vorbi despre coroane dentare și tot ce trebuie să știi despre acest tip de tratament.

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt un tip de restaurare dentară care se utilizează pentru a acoperi un dinte deteriorat sau deformat. Coroana acoperă întregul dinte, redându-i forma și rezistența naturală. Coroanele pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv porțelan, ceramică și metal. De obicei, acestea sunt asortate la culoarea dinților existenți ai pacientului.

 

Pe lângă îmbunătățirea aspectului unui dinte, coroanele pot fi folosite și pentru a susține o punte dentară sau ca ultimul element în realizarea tratamentului cu implant dentar. Coroanele sunt realizate la comandă pentru fiecare pacient și sunt plasate de obicei în două vizite la medicul dentist.

 

Cine are nevoie de coroane dentare?

Coroanele dentare sunt adesea necesare pentru a reface un dinte care a fost deteriorat în mod semnificativ de carii, infecții sau traumatisme. O coroană dentară poate fi, de asemenea, utilizată pentru a îmbunătăți aspectul unui dinte care este decolorat, deformat sau puțin mai scurt decât ceilalți.

 

coroane dentare brăila

 

Care este procesul de plasare a coroanelor dentare?

Coroanele sunt o restaurare dentară care acoperă întreaga suprafață a dintelui. Procesul de plasare a coroanelor dentare include, în general, următoarele etape:

  • Pregătirea dintelui - Dentistul va îndepărta orice carie și apoi va modela dintele pentru a se potrivi coroanei.
  • Amprentarea - Se va lua o matriță a dintelui pentru a crea o replică pentru laboratorul dentar.
  • Furnizarea coroanei temporare - O coroană temporară va fi plasată pe dinte în timp ce se realizează coroana permanentă.
  • Montarea și ajustarea coroanei permanente - Coroana permanentă va fi montată și ajustată pentru a asigura o potrivire bună și o mușcătură corectă.

 

Care sunt benficiile aduse de acest tip de tratament?

Există câteva beneficii ale coroanelor dentare. Unul este că acestea pot restabili funcția dintelui dumneavoastră. Dacă aveți un dinte care este fisurat sau grav deteriorat, o coroană dentară îl poate proteja de deteriorări suplimentare și îl poate ajuta să funcționeze ca de obicei. De asemenea, coroanele dentare pot îmbunătăți aspectul dinților, făcându-i să arate mai albi și mai strălucitori. În cele din urmă, coroanele dentare pot ajuta la prevenirea mobilizării dentare.

 

Dacă luați în considerare coroanele dentare, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dentist și puneți-i orice întrebare pe care o aveți despre acest proces.

Cu informațiile corecte, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la faptul dacă coroanele dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.