Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Pedodonție

Îngrijirea dinților de lapte și sănătatea orală a viitorului adult

clinică stomatologică Brăila

 

Dentiștii de la clinica stomatologică din Brăila știu că dinții de lapte sunt importanți pentru mai mult decât pentru a arăta drăguț. Ei joacă un rol major în dezvoltarea sănătății orale a viitorului adult. De aceea, este atât de important să vă asigurați că dinții de lapte ai copilului tău sunt sănătoși și puternici.

 

În această postare pe blog, vom discuta câteva sfaturi pentru a menține dinții de lapte ai copilului dumneavoastră sănătoși și puternici.

Sunt dinții de lapte importanți pentru sănătatea orală generală a viitorului adult?

Da, dinții de lapte sunt importanți pentru sănătatea orală generală a viitorului adult. Ei ajută la ghidarea dinților permanenți în poziția corectă și joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea vorbirii.

 

Dacă un dinte de lapte cade prea devreme, acesta poate face ca dintele permanent să vină strâmb. Acest lucru poate duce la probleme cu mestecatul și vorbirea corectă. Prin urmare, este important să vă asigurați că copilul dumneavoastră merge la un dentist în mod regulat pentru a vă asigura că dinții de lapte sunt sănătoși și aliniați corect.

 

Ce pot face părinții pentru a se asigura că dinții copilului lor sunt sănătoși?

Există câteva lucruri esențiale pe care părinții le pot face pentru a se asigura că dinții copilului lor sunt sănătoși. Cel mai important este să se asigure că se spală pe dinți de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor și că merg la dentist pentru controale regulate.

 

Părinții ar trebui, de asemenea, să fie atenți la ceea ce mănâncă și bea copilul lor. Este important să se limiteze băuturile și gustările zaharoase și să încurajeze copiii să mănânce multe fructe și legume.

 

clinică stomatologică Brăila

Care sunt consecințele lipsei unor dinți de lapte sănătoși?

În timp ce dinții de lapte pot să nu fie la fel de importanți pentru masticație și vorbire ca dinții de adult, ei joacă un rol foarte important în sănătatea dentară generală a unui copil. Dinții primari (dinții de lapte) sunt esențiali pentru dezvoltarea osului maxilar și pentru alinierea corectă a dinților permanenți. De asemenea, aceștia îi ajută pe copii să mestece corect alimentele și să vorbească clar.

 

Dacă dinții de lapte sunt pierduți prea devreme din cauza cariilor, pot cauza probleme cu mâncatul, vorbirea și/sau dezvoltarea dinților permanenți de înlocuire. Caria dentară este cea mai des întâlnită afecțiune dentară în cazul copiilor, care poate fi tratată de către medicul stomatolog.

 

Care sunt unele probleme dentare comune care pot apărea la copii?

O problemă dentară comună care poate apărea la copii este cariile dentare, care sunt cauzate de placa bacteriană.

Placa dentară este o peliculă lipicioasă de bacterii care se acumulează pe dinți în timp. Dacă placa nu este îndepărtată în mod regulat prin periaj și folosirea aței dentare, aceasta se va întări în tartru. Tartrul poate provoca carii dentare și boli ale gingiilor.

 

O altă problemă dentară frecventă care poate apărea la copii este boala gingivală. Boala gingivală este o afecțiune care apare atunci când gingiile devin inflamate și umflate. Boala gingivală poate duce la pierderea dinților dacă este lăsată netratată.

 

 

clinică stomatologică Brăila

 

clinică stomatologică Brăila

Cum ajută îngrijirea orală din copilărie la menținerea sănătății pentru toată viața?

 

Îngrijirea orală este importantă pentru menținerea sănătății orale, pentru prevenirea cariilor dentare și a bolilor gingivale și pentru reducerea riscului altor probleme de sănătate.

 

Bacteriile care trăiesc în gură pot provoca carii dentare (carii), gingivită (inflamarea gingiilor) și alte probleme de sănătate orală. O igienă orală precară permite acestor bacterii să se acumuleze și să înflorească.

 

Păstrând o igienă dentară corespunzătoare, încă de la o vârstă fragedă, copilul, viitorul adult poate învăța importanța menținerii unei rutine de îngrijire dentară și, tocmai prin aceste prevenții, poate evita probleme complexe pe viitor.

 Îți dorești ca cel mic să se bucure de un zâmbet sănătos, evitând afecțiunile dentare? Vă așteptăm la o consultație, la clinica stomatologică din Brăila!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.