Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Pedodonție

Cum să ii explici copilului importanța igienei orale? Zâna măseluță vine în ajutor!

 

Zâna Măseluță vine în oraș și aduce cu ea un mesaj foarte important! Igiena orală este esențială pentru a menține dinții și gingiile sănătoase, iar Zâna Măseluță vrea să se asigure că copilul tău știe totul despre asta. În această postare pe blog, vom discuta câteva sfaturi pentru a-i explica copilului tău importanța igienei orale. De asemenea, vom oferi câteva sfaturi utile despre cum să facem din spălatul pe dinți o experiență distractivă!

Începeți de timpuriu - introduceți igiena orală a copilului tău când este încă mic

Sănătatea orală este un aspect important al sănătății generale și nu este niciodată prea devreme pentru a începe să vă învățați copilul despre importanța unei bune igiene orale. Începeți prin a da un exemplu bun și asigurați-vă că vă spălați pe dinți și folosiți ața dentară în mod regulat. Explicați-i copilului dumneavoastră de ce este important să își păstreze dinții curați și ajutați-l să dezvolte obiceiuri care îi vor menține dinții sănătoși pentru anii următori. Există o varietate de moduri distractive, adecvate vârstei, prin care vă puteți ajuta să vă învățați copilul despre igiena orală.

 

Faceți din asta un obicei - stabilește periajul și folosirea aței dentare ca parte din rutina zilnică a copilului

Copiii ar trebui să se spele pe dinți și să folosească ața dentară în fiecare zi pentru a preveni cariile, bolile gingivale și alte probleme de sănătate orală. Periajul și folosirea aței dentare pot fi o parte amuzantă a rutinei zilnice a copilului dacă le transformați într-un joc sau într-un cântec. Ajutați-vă copilul să aleagă o periuță de dinți și o pastă de dinți care să îi placă, astfel încât să fie mai probabil să le folosească. Lăsați-i să știe că îngrijirea dinților este importantă pentru sănătatea lor generală.

 

Explicați-le importanța sănătății orale - învăță-i pe cei mici cum bacteriile pot provoca carii și alte probleme de sănătate

Problemele dentare sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizitele la cabinetul medicului dentist, la stomatologie în Brăila. De fapt, aproape jumătate dintre copii vor avea o problemă dentară până la vârsta de cinci ani. Una dintre cele mai frecvente cauze ale problemelor dentare la copii este reprezentată de bacterii. Bacteriile pot provoca carii, gingivită și alte probleme dentare. Învățarea copilului dumneavoastră despre modul în care bacteriile pot cauza aceste probleme este un pas important pentru a-l ajuta să își mențină dinții și gingiile sănătoase.

 

Lăudați bunele obiceiuri de igienă dentară - recompensați-vă copilul pentru că se spală pe dinți și folosește ața dentară în mod regulat

Lauda este un motivator puternic, mai ales pentru copii. Când vine vorba de igiena dentară, lăudarea copilului dumneavoastră pentru obiceiurile bune poate contribui mult la încurajarea acestuia să continue să facă treabă bună.

 

Echipa noastră de la stomatologie în Brăila încurajează ca părinții să ofere copiilor săi îngrijirea dentară corespunzătoare, totul pentru a asigura sănătatea orală a viitorului adult. 

 

Fiți un model de urmat - dați un bun exemplu prin practicarea unei bune igiene orale și dumneavoastră

Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă învățați micuțul despre importanța unei bune igiene orale. În calitate de părinte, puteți fi un model pentru copilul dvs. prin practicarea unor bune obiceiuri de îngrijire orală chiar dvs. Insuflându-i aceste valori copilului dvs. de la o vârstă fragedă, îl puteți ajuta să se pregătească pentru succes în menținerea unor dinți și gingii sănătoase pe tot parcursul vieții. Iată câteva sfaturi despre cum puteți fi un model pozitiv de igienă orală pentru cel mic.

Veniți cu cel mic la stomatologie în Brăila și beneficiați de servicii de înaltă calitate!

Solicitați chiar astăzi o programare, iar noi vom avea grijă de zâmbetul prichindelului.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.