Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Ortodontia: intelegerea tratamentului pentru pozitia corecta a dintilor

aparat dentar braila

 

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si corectarea dezechilibrelor dento-maxilare si ale pozitiei dintilor. Acest tratament poate fi benefic atat pentru copii, adolescenti si adulti si poate ajuta la corectarea pozitiei dentare, imbunatatirea esteticii fetei, imbunatatirea masticatiei si prevenirea problemelor asociate cu pozitia incorecta a dintilor.

 

Ce este tratamentul ortodontic?

 

Tratamentul ortodontic implica utilizarea aparatelor ortodontice pentru a corecta pozitia dintilor si a maxilarului. Aceste aparate pot fi fixe sau mobile si pot include brackets, aparate linguale sau dispozitive Invisalign.

 

 • Aparatele fixe, cum ar fi brackets-ul, sunt atasate direct pe dinti si sunt utilizate pentru a ghida pozitia dintilor.
 • Aparatele mobile, cum ar fi aparatele linguale sau Invisalign, sunt utilizate pentru a corecta pozitia dintilor prin intermediul unei forte moderate.

 

Beneficiile tratamentului ortodontic

 

 • Corectarea pozitiei dentare: Tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea pozitiei dentare incorecte, cum ar fi dintii inghesuiti sau dintii care se suprapun. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor de masticatie si poate imbunatati estetica fetei.
 • Îmbunătățirea esteticii feței: Pozitia incorecta a dintilor poate afecta estetica fetei si poate duce la probleme de auto-stima. Tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea acestor probleme estetice.
 • Îmbunătățirea masticației: Poziția incorecta a dintilor poate afecta capacitatea de a mesteca si digera alimentele in mod eficient. Tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea acestor probleme de masticatie.
 • Prevenirea problemelor asociate cu pozitia incorecta a dintilor: Pozitia incorecta a dintilor poate duce la probleme de sanatate precum carii dentare, probleme ale gingiilor, dureri de cap si probleme ale articulatiilor temporo-mandibulare. Tratamentul ortodontic poate ajuta la prevenirea acestor probleme.

 

Cine poate beneficia de tratamentul ortodontic?

 

Tratamentul ortodontic poate fi benefic atat pentru copii, adolescenti si adulti. Copiii pot incepe tratamentul ortodontic la varsta de 7 ani sau atunci cand dintii de lapte sunt inlocuiti de dintii permanenti. Adolescentii si adultii pot beneficia de tratament ortodontic la orice varsta.

 

Complicații care pot apărea dacă tratamentul ortodontic este ignorat

 

 • Probleme de masticatie si digestie: Pozitia incorecta a dintilor poate afecta capacitatea de a mesteca si digera alimentele in mod eficient. 
 • Probleme de estetica: Pozitia incorecta a dintilor poate afecta estetica fetei si poate duce la probleme de auto-stima.
 • Probleme de sanatate: Pozitia incorecta a dintilor poate duce la probleme de sanatate precum carii dentare, probleme ale gingiilor, dureri de cap si probleme ale articulatiilor temporo-mandibulare.

 

Tratamentul ortodontic poate ajuta la corectarea pozitiei dentare, imbunatatirea esteticii fetei, imbunatatirea masticatiei si prevenirea problemelor asociate cu pozitia incorecta a dintilor. Este important ca oricine suspecteaza o pozitie incorecta a dintilor sa consulte un ortodont pentru a evalua daca tratamentul ortodontic este indicat.

 

Există mai multe opțiuni de tratament ortodontic disponibile pentru pacienți. Acestea variază în funcție de nevoile individuale și pot include:

 

 • Aparate fixe: Acestea sunt cele mai comune tipuri de aparate ortodontice și sunt fixate pe dinti cu ajutorul unor sârmă și cuie. Aparatele fixe pot fi utilizate pentru a corecta poziția dintilor, pentru a alinia arcadele dentare și pentru a corecta problemele de masticație.

 

 • Aparate mobile: Acestea sunt aparate ortodontice detașabile care pot fi utilizate pentru a corecta poziția dintilor. Aparatele mobile sunt adesea recomandate pentru pacienții cu probleme minore de poziție dentară.

 

 • Aparate linguale: Acestea sunt asemănătoare cu aparatele fixe, dar sunt fixate pe partea interioară a dintilor, astfel încât sunt invizibile din exterior.

 

 • Aparatele Invisalign: Acestea sunt aparate ortodontice detașabile, realizate din material transparent, care se potrivesc perfect peste dinti, acestea sunt recomandate pentru pacienții care doresc un tratament ortodontic invizibil.

 

 • Dispozitivele de expansiune rapida a arcului: Acestea sunt utilizate pentru a mari arcul dentar, pentru a face loc dintilor in crestere, acestea sunt utilizate in special in cazul pacientilor cu probleme de inghesuire dentara.

 

Este important ca pacienții să discute cu ortodontul lor pentru a afla care este opțiunea de tratament ortodontic cea mai potrivită pentru nevoile lor individuale.

 

In plus, este important sa se urmeze o ingrijire orala adecvata si sa se respecte toate indicatiile ortodontului pentru a obtine rezultate optime și pentru a preveni complicațiile.

 

In cele din urma, tratamentul ortodontic poate fi un proces lung si poate necesita multa perseverenta si rabdare din partea pacientului, dar rezultatele finale vor fi cu siguranta un dinte sanatos si un zambet frumos.

Contactați-ne astăzi pentru a programa o programare pentru micuțul dumneavoastră!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.