Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Este normal să simți disconfort după montarea unui aparat ortodontic?

După montarea unui aparat ortodontic la Clinica Stelidental din Brăila, este destul de comun să simțiți un anumit disconfort. Acest disconfort este un aspect obișnuit în procesul de adaptare la noua presiune exercitată asupra dinților și maxilarelor. În acest articol, vom explora mai detaliat tipurile de disconfort pe care le puteți experimenta și cum puteți gestiona această situație.

Ortodonție Brăila

  •      Sensibilitate și durere:

După montarea aparatului ortodontic, este normal să simțiți o anumită sensibilitate și durere în jurul dinților și maxilarelor. Această senzație poate fi descrisă ca o presiune sau o senzație de strângere. Este important de menționat că această durere este temporară și va scădea în intensitate pe măsură ce vă adaptați la aparat.

 

  •      Ulcerații și iritații:

Uneori, aparatul ortodontic poate provoca ulcerații și iritații în interiorul obrajilor sau pe limbă. Acest lucru se datorează frecării constante dintre țesuturile moi și bracketele sau firele aparatului. Pe măsură ce timpul trece, țesuturile se vor adapta, iar aceste iritații vor dispărea treptat.

 

  •      Dificultăți în mâncat:

În primele zile după montarea aparatului ortodontic, s-ar putea să întâmpinați dificultăți în mâncat și mestecat. Dinții și gingiile trebuie să se obișnuiască cu noua presiune exercitată de aparat și pot fi sensibili. Recomandăm să alegeți alimente moi și tăiate în bucăți mici pentru a ușura procesul de alimentație.

 

  •      Ajustări periodice:

Pe măsură ce tratamentul ortodontic progresează, veți face vizite regulate la Clinica Stelidental din Brăila pentru ajustări ale aparatului. După fiecare ajustare, este posibil să simțiți un disconfort temporar în jurul dinților și maxilarelor. Acest disconfort este normal și indică faptul că aparatul ortodontic acționează pentru a îndrepta poziția dinților.

 

  •      Cum puteți gestiona disconfortul:

 

Utilizați analgezice ușoare, cum ar fi paracetamolul, pentru a reduce disconfortul și durerea.

Aplicați comprese reci sau gheață înfășurate într-un prosop subțire pe zonele dureroase pentru a reduce inflamația și a ameliora disconfortul.

Evitați alimentele tari și lipicioase care pot agrava disconfortul. Optați pentru alimente moi și ușor de mestecat.

Evitați să vă atingeți aparatul cu degetele sau cu limba, deoarece acest lucru poate provoca iritații suplimentare.

Este normal să simțiți un anumit disconfort după montarea unui aparat ortodontic la Clinica Stelidental din Brăila. Sensibilitatea, durerea, ulcerațiile și dificultățile în mâncat sunt parte a procesului de adaptare și vor diminua în timp. Prin gestionarea adecvată a disconfortului și prin comunicarea deschisă cu ortodontul dumneavoastră de la Clinica Stelidental, veți putea trece mai ușor peste această perioadă de ajustare și obține un zâmbet sănătos și frumos.

 

 

 

 

Ortodonție Brăila

Ai și tu încredere în noi și în serviciile pe care le oferim! Solicită chiar acum o programare și vino să ne cunoști. Noi suntem pregătiți.
 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.