Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

De ce este crucial să urmezi tratamentul de retenție după îndepărtarea aparatului ortodontic?

După luni sau chiar ani de purtare a unui aparat ortodontic, ziua îndepărtării lui este cu siguranță un moment de bucurie pentru mulți pacienți.

Însă finalizarea tratamentului ortodontic nu înseamnă că munca este gata.

 

ortodonție Brăila

 

Etapa de retenție care urmează este esențială pentru a menține rezultatele obținute și pentru a te asigura că zâmbetul tău rămâne perfect pe termen lung.

 

În cadrul clinicii SteliDental, experta noastră în ortodonție Brăila, ne străduim să oferim pacienților informațiile necesare despre importanța tratamentului de retenție și cum să îl gestioneze corespunzător.

 

  • Stabilizarea rezultatelor: Dinții tăi au memorie. După redresarea lor cu ajutorul aparatului ortodontic, există o tendință naturală a acestora de a reveni la poziția inițială. Retenția ajută la menținerea dinților în noile lor poziții, asigurându-se că investiția ta în ortodonție nu este irosită.
  • Perioada de remodelare osoasă: După îndepărtarea aparatului ortodontic, osul din jurul dinților necesită timp pentru a se remodela și a se adapta noii poziții a dinților. Fără o retenție adecvată, acest proces nu se va finaliza corect, și dinții se pot mișca.
  • Prevenirea complicațiilor: Neurmarea tratamentului de retenție poate duce la complicații, cum ar fi înghesuirea dinților sau malocluzia, care pot necesita tratamente ortodontice ulterioare.
  • Rezultate pe termen lung: Retenția este cheia pentru a menține un zâmbet frumos și o ocluzie corectă pe parcursul întregii vieți. Cu o îngrijire adecvată și urmând instrucțiunile ortodontului, rezultatele tratamentului tău ortodontic vor dura mulți ani.
  • Tipuri de retenție: Există diferite tipuri de dispozitive de retenție, de la retenția mobilă, care se poartă doar noaptea, până la cea fixă, care este lipită pe spatele dinților. La SteliDental, specialiștii noștri în ortodonție Brăila vor determina cea mai bună opțiune pentru tine, în funcție de nevoile individuale.
  • Adaptare și confort: La fel ca aparatul ortodontic, și retenția necesită o perioadă de adaptare. Cu toate acestea, majoritatea pacienților găsesc retenția mult mai confortabilă și mai ușor de gestionat în comparație cu aparatul ortodontic.

 

ortodonție Brăila


În concluzie, tratamentul de retenție este o etapă crucială și inseparabilă a procesului ortodontic.

 

La SteliDental, clinica noastră de ortodonție Brăila, ne asigurăm că pacienții sunt bine informați și echipați pentru a face față acestei etape, garantând astfel succesul și durabilitatea tratamentului lor ortodontic.

Investește în viitorul zâmbetului tău și urmează cu rigurozitate indicațiile pentru retenție!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.