Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Cum se schimbă rutina de îngrijire orală cu un aparat dentar de la Stelidental?

ortodonție brăila

 

Când îți pui un aparat dentar, rutina ta de îngrijire orală va trebui să se schimbe. Acest lucru este necesar pentru a menține sănătatea cavității bucale și pentru a te asigura că tratamentul tău ortodontic la clinica Stelidental din Brăila își atinge obiectivele. Iată cum se va modifica rutina ta:

 

  • Periajul

Cu un aparat dentar, periajul regulat devine și mai important. Trebuie să te periezi după fiecare masă, pentru a îndepărta resturile de mâncare care s-ar putea prinde în aparat. Acest lucru poate părea exagerat, dar este esențial pentru a preveni formarea cariilor. Poți folosi o periuță de dinți cu perii moi, care poate ajunge între sârme și brachete pentru a îndepărta particulele de mâncare și placa bacteriană.

 

  • Folosirea aței dentare

Folosirea aței dentare poate fi un pic mai complicată cu un aparat dentar, dar nu este mai puțin importantă. Poți folosi o ață dentară specială pentru aparate dentare sau un irigator bucal. La clinica Stelidental de ortodonție din Brăila, te vom învăța cum să folosești corect ața dentară cu aparatul tău.

 

  • Curățarea aparatului dentar

Aparatul dentar însuși trebuie curățat. Acest lucru se poate face cu ajutorul unei periuțe de dinți cu perii moi sau cu o periuță specială pentru aparate dentare. Îți vom oferi instrucțiuni specifice despre cum să cureți eficient aparatul la clinica Stelidental din Brăila.

 

  • Programările periodice

Cu un aparat dentar, va trebui să te prezinți mai des la control la medicul ortodont. Acest lucru este necesar pentru a verifica progresul tratamentului tău și pentru a face ajustările necesare la aparatul dentar.

 

  • Gestionarea disconfortului

Poate exista un anumit grad de disconfort asociat cu purtarea unui aparat dentar, în special în zilele imediat următoare ajustărilor. Îți vom oferi sfaturi utile despre cum să gestionezi acest disconfort.

 

ortodonție brăila

Îngrijirea orală cu un aparat dentar poate părea intimidantă, dar cu instrucțiunile și suportul adecvat, poate deveni o rutină simplă. Cu ortodonție la clinica Stelidental din Brăila, îți vom oferi toate informațiile și ajutorul de care ai nevoie pentru a te asigura că îți îngrijești corespunzător dinții și aparatul dentar. Nu ezita să ne contactezi dacă ai întrebări sau preocupări.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.