Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Cum poți menține rezultatele tratamentului ortodontic pe termen lung?

După încheierea tratamentului ortodontic la Clinica Stelidental din Brăila, menținerea rezultatelor obținute este un aspect esențial pentru a vă bucura pe termen lung de un zâmbet sănătos și frumos.

Ortodonție Brăila

 

În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi și recomandări practice pentru a vă ajuta să mențineți rezultatele tratamentului ortodontic pe termen lung și să vă păstrați zâmbetul în cea mai bună formă.

 

 

  •      Respectați instrucțiunile ortodontului:

Un aspect cheie în menținerea rezultatelor tratamentului ortodontic este să respectați în totalitate instrucțiunile și recomandările primite de la ortodontul dumneavoastră. Acestea pot include purtarea aparatului de retenție, efectuarea igienei orale corespunzătoare și programarea vizitelor regulate la Clinica Stelidental pentru evaluări periodice.

 

  •      Purtarea aparatului de retenție:

După încheierea tratamentului ortodontic, ortodontul vă poate recomanda să purtați un aparat de retenție. Acesta ajută la menținerea poziției corecte a dinților și previne revenirea lor la poziția inițială. Respectați programul de purtare a aparatului de retenție indicat de ortodont și nu ezitați să-i adresați întrebări sau nelămuriri în legătură cu acest aspect.

 

  •      Menținerea unei igiene orale riguroase:

Igiena orală adecvată este esențială pentru menținerea rezultatelor tratamentului ortodontic. Asigurați-vă că vă spălați dinții de cel puțin două ori pe zi și folosiți ață dentară sau alte dispozitive de curățare recomandate pentru a curăța între dinți și sub firele aparatului. Programați și efectuați regulat vizite la Clinica Stelidental pentru curățiri profesionale și evaluări periodice ale stării generale a sănătății orale.

 

  •      Evitați obiceiurile dăunătoare:

Unele obiceiuri, cum ar fi mușcatul unghiilor, suptul degetului sau suptul de obiecte dure, pot afecta rezultatele tratamentului ortodontic și pot duce la deplasarea dinților. Faceți tot posibilul să evitați aceste obiceiuri dăunătoare și, în cazul în care aveți dificultăți în a renunța la ele, consultați ortodontul sau personalul de la Clinica Stelidental pentru a primi sfaturi și sprijin în gestionarea acestor obiceiuri.

 

  •      Monitorizarea stării de sănătate orală:

Fiți atenți la eventualele schimbări sau probleme în zona orală și adresați-vă imediat ortodontului sau personalului de la Clinica Stelidental dacă observați ceva neobișnuit. Este important să mențineți o comunicare deschisă și să solicitați ajutorul profesioniștilor în cazul oricăror probleme sau întrebări legate de rezultatele tratamentului ortodontic.

Ortodonție Brăila

Menținerea rezultatelor tratamentului ortodontic pe termen lung necesită respectarea instrucțiunilor ortodontului, purtarea aparatului de retenție, menținerea unei igiene orale riguroase, evitarea obiceiurilor dăunătoare și monitorizarea stării de sănătate orală. Echipa Clinicii Stelidental din Brăila vă va oferi sprijinul și îndrumarea necesare pentru a vă asigura că rezultatele tratamentului dumneavoastră ortodontic rămân stabile și vă bucurați de un zâmbet sănătos și frumos pe termen lung.

 

 

Ai și tu încredere în noi și în serviciile pe care le oferim! Solicită chiar acum o programare și vino să ne cunoști. Noi suntem pregătiți.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.