Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Cum pot reduce durerea sau disconfortul în primele zile după montarea aparatului ortodontic?

Adaptarea la un nou aparat ortodontic poate fi o provocare, mai ales în primele zile după montare.

 

Este frecvent să resimți un anumit nivel de disconfort sau durere, pe măsură ce dinții încep să se miște și să se adapteze la noile presiuni.

În timp ce aceste senzații sunt temporare, există câteva modalități eficiente de a gestiona și reduce durerea în această perioadă de adaptare.

 

La SteliDental, clinica noastră de ortodonție Brăila, punem accent pe confortul pacientului și oferim o serie de sfaturi pentru a face această tranziție cât mai lină.

 

ortodonție Brăila

 

  • Analgezice ușoare: Medicamentele over-the-counter, precum ibuprofen sau paracetamol, pot fi utile în gestionarea durerii. Totuși, este esențial să consulți medicul sau ortodontul înainte de a lua orice medicament.
  • Apa rece: Clătirea gurii cu apă rece sau suptul unui cub de gheață poate ajuta la ameliorarea durerii, reducând inflamația țesuturilor moi.
  • Alimentație moale: În primele zile după montarea aparatului, este recomandat să consumi alimente moi, precum piureuri, supă sau iaurt. Evită alimentele tari sau crocante care pot crește disconfortul sau pot deteriora aparatul.
  • Ceară ortodontică: Dacă bracketii sau arcele aparatului irită interiorul gurii, poți aplica ceară ortodontică pentru a crea o barieră protectoare și pentru a reduce iritația.
  • Clătire cu soluție salină: O clătire cu apă sărată poate fi calmantă, în special dacă ai ulcerații sau iritații în gură cauzate de aparat.
  • Masaj gingival: Masarea ușoară a gingiilor cu degetul poate stimula circulația și poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
  • Evită alimentele acide: Alimentele și băuturile acide pot irita gura și pot amplifica disconfortul. Evită sucurile citrice, roșiile sau alte alimente cu conținut acid ridicat.
  • Răbdare și adaptare: Înțelege că disconfortul este temporar și se va ameliora pe măsură ce te obișnuiești cu aparatul dentar. Cu trecerea zilelor, majoritatea pacienților observă o reducere semnificativă a disconfortului.

 

ortodonție Brăila


În cadrul clinicii noastre de ortodonție Brăila, SteliDental, încurajăm pacienții să comunice deschis despre orice disconfort pe care îl resimt, astfel încât să putem oferi soluții personalizate pentru nevoile lor.

 

Este esențial să ții legătura cu ortodontul și să urmezi toate recomandările oferite pentru a avea o experiență cât mai plăcută în timpul tratamentului ortodontic.

Purtarea unui aparat dentar reprezintă un pas major spre un zâmbet perfect.

Cu răbdare, îngrijire adecvată și urmând sfaturile profesioniștilor în ortodonție Brăila, vei trece cu brio de perioada inițială de adaptare și te vei apropia de zâmbetul pe care ți-l dorești.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.