Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Cum poate afecta tratamentul ortodontic sănătatea generală a cavității bucale?

ortodonție brăila

 

Ortodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă cu corectarea dinților și a maxilarelor poziționate necorespunzător. Dar cum influențează aceasta sănătatea generală a cavității bucale? Răspunsul este că tratamentul ortodontic poate avea un impact semnificativ, atât pozitiv, cât și negativ, asupra sănătății orale în funcție de modul în care este gestionat.

 

În primul rând, să discutăm despre beneficiile tratamentului ortodontic asupra sănătății generale a gurii. Dacă dinții sunt înghesuiți sau spațiați incorect, aceasta poate duce la dificultăți de periaj și curățare interdentară, ceea ce crește riscul de carii și de boală gingivală. Prin alinierea corectă a dinților, tratamentul ortodontic facilitează o igienă orală mai eficientă.

 

De asemenea, când dinții nu sunt aliniați corect, pot apărea probleme ale articulației mandibulare, dureri faciale sau de cap, disconfort la mestecare sau chiar probleme de vorbire. Tratamentul ortodontic poate remedia aceste probleme, îmbunătățind nu doar aspectul estetic, ci și funcționalitatea cavității bucale.

 

La clinica noastră Stelidental, cu tratamentul de ortodonție din Brăila, punem un accent deosebit pe educația pacienților despre aceste aspecte.

 

ortodonție brăila

 

Cu toate acestea, este important de menționat că tratamentul ortodontic poate avea și un impact negativ asupra sănătății orale dacă nu este gestionat corespunzător. Aparatul dentar, de exemplu, poate face dificilă curățarea eficientă a dinților, ceea ce poate duce la acumularea de placă și tartru. Acest lucru poate crește riscul de carii și de boală gingivală.

 

De asemenea, în unele cazuri, pacienții pot experimenta disconfort sau iritații cauzate de componentele metalice ale aparatului. Acestea pot fi gestionate cu ceară ortodontică sau prin ajustarea aparatului de către ortodont.

 

Pentru a minimiza aceste riscuri, la Stelidental, cu ortodonție în Brăila, insistăm pe o bună igienă orală în timpul tratamentului ortodontic. Asta înseamnă periaj după fiecare masă, folosirea aței dentare și a produselor de gură special concepute pentru pacienții cu aparat dentar.

 

În concluzie, tratamentul ortodontic poate avea un impact semnificativ asupra sănătății generale a cavității bucale, atât pozitiv, cât și negativ. Cu îngrijirea adecvată, riscurile pot fi minimizate, iar beneficiile maximizate.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre tratamentele ortodontice oferite de Stelidental, cu ortodonție în Brăila, nu ezitați să ne contactați pentru o consultație. Suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți zâmbetul perfect, cu o grijă maximă pentru sănătatea cavității dvs. bucale.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.