Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Aparat dentar adulți Brăila

Aparat dentar adulți Brăila

Descoperă ce presupune tratamentul ortodontic pentru adulți
 

Cu toții ne dorim dinti frumosi si aliniati precum și un zâmbet impecabil, nu-i așa?

 

Aspectul dinților noștri ne influențează atât starea de sănătate a întregului organism cât și nivelul de încredere în sine.

 

Aparat dentar adulți?  Da. Chiar dacă nu mai ești copil, în ziua de azi poți beneficia de îndreptarea danturii, indiferent de vârstă.

 

Datorită evoluției tehnologiei în domeniul stomatologic avem acum posibilitatea de a beneficia de aparatul dentar care îți va face viața mai ușoară.

 

Află în continuare ce presupune un tratament cu aparat dentar adulți Brăila.

Ce este ortodonția?

Ortodonția este ramura medicinei dentare care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea mușcăturii și a raportului dintre cele două maxilare. 

 

Tratamentul ortodontic constă în aplicarea unui aparat dentar.

 

De multe ori, alinierea dinților este amânată din cauza aspectului inestetic și a fricii de a purta un astfel de aparat o perioadă mai lungă de timp. Însă, satisfacția resimțită după terminarea tratamentului este semnificativ mai puternică față de „sacrificiul” de a purta aparat dentar la o vârstă mai înaintată.

 

Efectele dinților înghesuiți sau încălecați se observă în timp. Acestea pot fi: depunerea tartrului, curățarea dificilă și incompletă a danturii, apariția cariilor, pierderea mai rapidă a dinților și afecțiuni ale maxilarului.

 

Materialele din care sunt realizate aparatele dentare sunt diverse, iar unele modele ajung să fie chiar invizibile.

Tipuri de aparate dentare

 

Aparat dentar adulți Brăila

Pentru copiii care încă mai au dinți de lapte există și varianta aparatului dentar mobil. Acesta poate fi dat jos în timpul meselor, de exemplu, sau atunci când cel mic se spală pe dinți.

 

Te interesează tratamentul cu aparat dentar adulți Brăila? Soluția cea mai des utilizată pentru îndreptarea dinților pacienților adulți este aparatul dentar fix, dar printre metodele moderne de  tratament se regăsesc chiar și aparate dentare „invizibile”, de culoare transparentă.

 

În cadrul tratamentului cu aparat dentar fix, deplasarea dinților se realizează prin atașarea de brackeți pe dinți și conectarea acestora cu un fir metalic, ce va dirija direcția lor de mișcare. Brackeții pot fi metalici sau realizați din alte materiale ceramice, mai estetice.

 

Acum că ai văzut ce presupune un tratament ortodontic, află cât durează acesta și ce trebuie să faci în perioada în care porți aparat dentar.

Durata tratamentului ortodontic pentru adulți

Perioada de purtare a aparatului dentar este cuprinsă între 6 luni și 3 ani. Fiecare dantură este diferită, așadar fiecare tratament ortodontic este adaptat în funcție de caz.

 

Important de știut este faptul că vizitele constante la specialistul ortodont, în perioada de tratament, va deveni o prioritate.

   
Aparatul dentar trebuie reglat în funcție de cum își atinge scopul pentru care a fost montat și anume alinierea dinților.

 

Este recomandat să acorzi toată atenția și acțiunilor ce asigură igienizarea minuțioasă a danturii.

 

Igiena orală din tot acest timp de tratament trebuie asigurată. Ulterior perioadei de purtare a aparatului dentar, propusă de medicul ortodont, urmează un timp de acomodare ce face parte din tratament. Iată despre ce este vorba.

Purtarea aparatului de contenție


În primele 3-6 luni de la terminarea perioadei de purtare a aparatului dentar urmează stabilizarea danturii pe noua poziție. Fără acest timp în care aparatul de contenție va fi nelipsit, perioada în care ai purtat aparat dentar este irosită.

 

Contențiile au rolul de a asigura menținerea noii poziții a dinților facilitând formarea țesutului osos din jurul dinților.

 

Aceasta reprezintă unica soluție de încheiere a tratamentului ortodontic, așadar nu este opțională. Oricum, nu este motiv de îngrijorare, întrucât aparatul de contenție nu este vizibil și poate fi și mobil.

 

Te întrebi ce legătură există între alinierea sau îndreptarea dinților și implant? Află în continuare răspunsul.

Legătura dintre ortodonție și implantologie


Atunci când iei decizia să mergi la stomatolog, indiferent că este control de rutină, tratarea unei carii sau întâmpini alte probleme dentare, atenția medicului stomatolog este îndreptată către poziționarea dinților.

 

În cazul în care este nevoie de inserarea implanturilor sau a coroanelor, de cele mai multe ori pacientului îi este recomandat și un control ortodontic.

 

Medicul ortodont va evalua poziția dinților și a maxilarelor. Aceste informații sunt esențiale atât pentru pacient cât și pentru medicul implantolog, care va adopta metoda de tratament potrivită în funcție de caz.

 

În concluzie, dantura poate fi îndreptată la orice vârstă, iar bucuria de a mânca, de a avea un zâmbet sănătos și o viață liniștită sunt mai aproape decât crezi.

Aparat dentar adulți Brăila

Stelidental îți oferă inclusiv servicii avansate de ortodonție, prin aparat dentar adulți Brăila.

Îți stăm la dispoziție și abia așteptăm să luam parte la o schimbare atât de importantă în viața ta: o dantură completă și dreaptă!

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.