Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

5 mituri despre tratamentul ortodontic

 

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe indentificarea și tratarea anomaliilor dento-maxilare, oferind, la sfârșitul tratamentului, zâmbete perfecte și funcționale.

 

Tratamentul ortodontic este o procedură dentară comună la care mulți oameni se supun la un moment dat în viața lor. Cu toate acestea, există multe mituri și concepții greșite despre ortodonție. În această postare pe blog, vom demitiza cinci dintre cele mai comune mituri despre tratamentul ortodontic. Continuați să citiți pentru a afla adevărul despre ortodonție!

Pentru prea mult timp, ortodonția a fost văzută ca un tratament doar pentru copii. Dar acest lucru nu este nimic mai mult decât un mit! În realitate, ortodonția poate fi benefică pentru persoanele de toate vârstele.

 

Tratamentul ortodontic poate ajuta la îndreptarea dinților, la corectarea problemelor de mușcătură și la îmbunătățirea sănătății dentare generale. Și, deși este adevărat că unele proceduri ortodontice pot avea mai mult succes atunci când sunt începute la o vârstă fragedă, adulții pot beneficia în continuare de tratament.

 

Așadar, nu lăsați miturile despre ortodonție să vă rețină - dacă credeți că ați putea beneficia de tratament, discutați cu medicul dentist astăzi!

 

 

  • Mitul #2 - Aparatul dentar este dureros și provoacă mult disconfort

Dacă vă gândiți la un aparat dentar, dar vă îngrijorează durerea, nu sunteți singurul. Este o concepție greșită comună că aparatul dentar este dureros și inconfortabil.

 

Deși este adevărat că poate fi nevoie de o perioadă de acomodare, majoritatea oamenilor se adaptează rapid și nu resimt niciun disconfort semnificativ.

 

De fapt, mulți oameni spun că cea mai mare nemulțumire a lor este pur și simplu senzația de presiune pe măsură ce dinții încep să se alinieze.

 

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui zâmbet drept, dar sunteți îngrijorat de durere, nu trebuie să vă faceți griji. Aparatul dentar nu este nici pe departe atât de dureros pe cât ați putea crede.

 

  • Mitul #3 - Tratamentul ortodontic durează mult timp

Este o concepție comună greșită ideea că tratamentul ortodontic durează mult timp. Adevărul este că durata în care va trebui să purtați aparat dentar depinde de gravitatea afecțiunii orale a pacientului. Acest interval poate varia între 6 luni și 2 ani.

 

  • Mitul #4 - Tratamentul ortodontic este scump și nu merită costul acestuia

Există multe concepții greșite despre ortodonție, dar una dintre cele mai frecvente este aceea că este scump și că nu merită.

 

În realitate, tratamentul ortodontic poate fi destul de accesibil, iar beneficiile pe termen lung depășesc cu mult orice costuri pe termen scurt.

 

Când luați în considerare faptul că tratamentul ortodontic poate îmbunătăți sănătatea orală, stima de sine și aspectul estetic al zâmbetului, este clar că beneficiile depășesc cu mult orice costuri potențiale. Nu lăsați mitul tratamentului ortodontic costisitor să vă descurajeze să explorați toate beneficiile potențiale pe care tratamentul le poate oferi.

 

  • Mitul #5 - Nu voi putea consuma anumite alimente atunci când port aparat dentar

 

Deși este adevărat că va trebui să aveți grijă cu alimentele tari și lipicioase, veți putea să vă bucurați în continuare de toate mesele dumneavoastră preferate. Amintiți-vă doar să tăiați alimentele tari în bucăți mici și să evitați dulciurile lipicioase. Cu puțină planificare atentă, puteți purta aparat dentar și totuși să mâncați toate alimentele preferate.

Așadar, iată ce ai găsit. Cele mai frecvente cinci mituri despre tratamentul ortodontic demitizate. Dacă încă mai aveți întrebări sau îngrijorări, nu ezitați să ne contactați!

 

Echipa Stelidental este aici pentru nevoile și dorințele dumneavoastră!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.