Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Tomografie dentară pentru un implant ? Chiar este necesară?

Radiologie dentară Braila

Absența dinților poate crea pacienților dificultăți în desfășurarea activităților de zi cu zi, precum dificultăți de masticație, de pronunție sau tulburări digestive, ca urmare a mestecării insuficiente a alimentelor.

Aceasta are consecințe inclusiv la nivelul fizionomiei, ceea ce duce la scăderea stimei de sine și la o viață socială din ce în ce mai puțin activă.

Cu cât numărul de dinți lipsă crește, cu atât ridurile de expresie devin din ce în ce mai pronunțate, muschii feței se slăbesc, iar chipul capătă un aspect îmbătrânit.

 

Implanturile dentare reprezintă singura soluție fără compromis, pentru înlocuirea dinților pierduți. Inserarea corectă a implantului este realizată de medicul stomatolog, în functie de structurile și dimensiunile anatomice ale pacientului.

 

În acest sens, tomografia dentară cu fascicul conic (CBCT) are un rol decisiv în succesul lucrării de care urmează să te bucuri.

 

Vei afla în continuare de ce este bine și necesar să efectuezi o tomografie dentară pentru implant, deci care este utilitatea ei în cazul afecțiunilor dentare ce necesită inserarea de implanturi.

Tomografie dentară pentru implant ?


Un prim avantaj al CBCT este faptul că utilizează o  tehnologie de ultimă generație, ce permite vizualizarea imaginilor în format tridimensional. Astfel, acestea vor ilustra detaliile legate de:

 • Eventualele leziuni ale rădăcinilor;
 • Cantitatea și calitatea osului existent;
 • Poziția implantului în raport cu ceilalți dinți;
 • Analizarea amănunțită a zonelor cu probleme.

Acestea sunt informațiile de bază ce pot fi extrase cu ajutorul CBCT.

 

Medicul stomatolog se adaptează în funcție de fiecare caz în parte și cumulează datele necesare pentru a stabili diagnosticul.

 

Tomografia implantului dentar reprezintă o serie de avantaje și pentru implantolog. Aceasta asigură în primul rând reducerea riscului de erori în măsurători sau omiterea unor aspecte importante ce se reflectă în aplicarea tratamentului corespunzător.

 

De aceea, este bine să știi cum această tomografie oferă date de o mare însemnătate pentru medicul stomatolog care urmează să efectueze implantul.

CBCT – mâna dreaptă a implantologului


Priceperea medicului stomatolog este completată de tehnologiile utilizate în cadrul clinicii dentare.

 

În acest sens, tomografia dentară oferă datele necesare care să asigure reușita tratamentului ales.

 

Iată de ce tomografia dentară este valoroasă pentru stomatologi:

 • Evaluarea densității osoase;
 • Vizualizarea detaliilor interne ce nu pot fi anticipate sau diagnosticate din exterior;
 • Analiza pozițiilor si a orientărilor următoarelor structuri: rădăcinile dinților, nervii, implanturi anterioare, nasul sau sinusul;
 • Planificarea virtuală a implantului cu ajutorul posibilității de efectuare a unei simulări;
 • Măsurători precise și sigure;
 • Posibilitatea de a aprecia traiectoria, adâncimea sau înălțimea de aplicare a implantului;
 • Vizualizarea formațiunilor anatomice – chisturi, tumori;
 • Vizualizarea de control în urma inserării.

Lista poate continua. Important de reținut este faptul că datorită acestui tip de tomografie dentară ies la iveală cauzele ce stau la baza problemelor stomatologice pe care le întâmpini.

 

Utilizarea tehnologiilor performante de către medicii stomatologi implantologi creează contextul ideal pentru tratarea afecțiunilor dentare. Investiția pe care o faci pentru sănătatea ta se reflectă în felul în care te simți și arăți zilnic.

 

Noi îți suntem alături și îți oferim servicii profesionale de implantologie, completate de servicii de radiologie dentară, în cadrul clinicii noastre stomatologice din Brăila.

 

Radiologie dentara Braila

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.