Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Implant dentar sau punte dentară?

Implant dentar sau punte dentara

 

Pacienții cu unul sau mai mulți dinți lipsă au această dilemă: să aleagă implant dentar sau punte dentară ca tratament. Pentru a afla care soluție este cea mai eficientă și sigură, pacientul trebuie să se informeze din surse sigure și să ia decizia alături de medicul stomatolog.

Este important ca imediat după pierderea dintelui/dinților să apelați la un tratament pentru înlocuirea dintelui lipsă.

Efectele negative care pot fi generate au toate șansele să fie mult mai greu de tratat și mult mai costisitoare.

Care soluție este potrivită pentru înlocuirea dinților lipsă?

 

Implant dentar sau punte dentară? Cele două soluții utilizate de medicii dentiști pentru înlocuirea dinților lipsă au atât avantaje, cât și dezavantaje de care trebuie să ții cont înainte să alegi tratamentul potrivit.

Utilizarea unui anumit tip de tratament pentru pacienții cu edentații parțiale sau totale trebuie să aibă în vedere câteva aspecte:

 • starea generală de sănătate;
 • calitatea igienei orale;
 • starea țesutului osos;
 • obiceiurile nesănătoase (fumatul, consumul de alcool);
 • gradul de implantare;
 • starea parodontală a dinților stâlpi.

Toate aceste aspecte vă vor ajuta să vă dați seama care este cea mai bună soluție de înlocuire a dinților lipsă: implant dentar sau punte dentară.

Puntea dentară

 

Punte dentara sau implant dentar

 

Puntea dentară este o lucrare protetică fixă, alcătuită din elemente de agregare, cu ajutorul cărora aceasta se sprijină de dinții vecini și corpul punții, partea care efectiv înlocuiește dinții pierduți.

 

Pentru ca puntea dentară să fie realizată, trebuie ca dinții de susținere să fie sănătoși din punct de vedere al structurii și lipsiți de carii.

 

Chiar dacă reprezintă soluția cea mai simplă, rapidă și puțin costisitoare pentru înlocuirea dinților lipsă, prezintă câteva dezavantaje pe care ar trebui să le știți:

 • puntea dentară afectează dinții învecinați celui lipsă din cauza faptului că aceștia trebuie să fie șlefuiți. Astfel, nu vor mai putea fi folosiți niciodată ca dinții naturali, ci vor necesita o coroană;
 • durata de viață a unei punți dentare este mult mai mică decât în cazul unui implant dentar. Cu o igienă dentară corectă și control periodic la medicul dentist, o punte dentară poate să reziste până la 10-15 ani.

Puntea dentară este tratamentul favorizat de către unii dintre pacienți în comparație cu implantul dentar, pentru că presupune o acceptare mult mai ușoară din punct de vedere psihologic deoarece nu presupune o intervenție chirurgicală și din punct de vedere financiar. Dar, pacienții iau această hotărâre fără să știe că se supun unor consecințe care le pot afecta sănătatea danturii.

Implant dentar

 

Punte dentara sau implant dentar

 

Un implant dentar este garanția unui zâmbet perfect și unei funcționalități normale a danturii.

Implantul dentar este cea mai modernă soluție de înlocuire a dinților lipsă, bazat pe o intervenție sigură și rapidă.

În cazul unui implant dentar, se ține cont de stabilitatea osului mandibulei, pentru o susținere și o ancoare cât mai bună. Se introduce în osul maxilar o rădăcină artificială, realizată din titan, iar după perioada de ostointegrare, prin care implantul dentar formează o legătură cu osul maxilar, este atașat bontul protetic care susține lucrarea protetică (coroana dentară).

 

De ce să alegi implant dentar?

În primul rând, un implant dentar este mult mai durabil decât orice altă variantă de tratament și este o soluție nu doar estetică, dar complet funcțională, perfect comparabilă cu dinții naturali. Pe lângă asta, implantul dentar își aduce aportul în protejarea dinților adiacenți și transmiterea forțelor de masticație osului mandibular.

Cele mai importante avantaje ale acestui tip de tratament sunt:

 • rezistența;
 • stabilitatea;
 • siguranța.

În clinica SteliDental, tratamentele cu implant dentar au reușită de 100%.

În plus, implantul dentar nu necesită îngrijire suplimentară, poate fi curățat la fel ca dinții naturali. Deși este mai costisitor în comparație cu puntea dentară, este cea mai modernă variantă de înlocuire a dinților lipsă, fără efecte negative asupra sănătății danturii și care oferă beneficii pe termen lung pacienților.

Implant dentar sau punte dentară?

 

Dacă încă nu te-ai hotărât care soluție este cea mai potrivită pentru înlocuirea dinților lipsă, atunci îți venim în ajutor cu încă câteva aspecte pe care poate că nu le cunoșteai.

A.    Funcționalitatea

Un implant dentar se fixează în osul mandibulei, devenind parte din organism, ceea ce generează putere și stabilitate, la fel ca un dinte natural.

O punte dentară are stabilitate în cei doi dinți „sacrificați” care au fost șlefuiți. În timp, dinții de susținere vor avea de suferit și din cauza distribuirii forțelor suplimentare asupra lor.

B.    Durabilitate

Când vine vorba de durabilitate, un implant dentar câștigă în favoarea unei punți dentare, deoarece titanul rezistă la infinit. Ceea ce ar necesita o schimbare în timp la un dinte implantat este coroana dentară.

O punte dentară este realizată din ceramică, acest lucru favorizând în timp posibilitatea de a se crăpa, sparge sau fisura. Pe lângă asta, pentru că osul nu este stimulat, se va resorbi, ajungându-se la retracție gingivală. Iar spațiul acoperit de puntea dentară se va lărgi din ce în ce mai mult, în final fiind necesară înlocuirea punții dentare.

C.    Costuri

Între cele două variante de tratament, și anume implant dentar sau punte dentară, costul pe care îl implică fiecare diferă în funcție de dimensiunea lucrării și materialele utilizate.

Un implant dentar este o soluție de lungă durată, estetică, pentru o viață fără dinți lipsă, fără resorbție osoasă, fără  proteză mobilă, ci doar cu un zâmbet perfect.

Nici costurile unei punți dentare nu sunt de neglijat. Acest tip de tratament presupune mai multe manevre suplimentare, începând de la tratarea, șlefuirea și devitalizarea dinților stâlpi.

 

Dacă îți dorești o dantură frumoasă și sănătoasă, nu amâna înlocuirea dinților lipsă și apelează cu încredere la Clinica Stomatologică SteliDental!

Poți avea un zâmbet perfect !

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.