Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Chiar ai nevoie acum de implant dentar?

Implant dentar, alte opțiuni de tratament, este implantul dentar o urgență?

 

Dacă ți s-a recomandat tratamentul prin implant dentar, este bine să știi că este singura opțiune de înlocuire a rădăcinii dentare naturale.

Niciun alt tratament nu poate înlocui altceva decât coroana pierdută a dintelui, așadar doar mascând lipsa dintelui, nesubstituindu-l în realitate.

Implantologia orală realizează inserarea chirurgicală a unui implant sub formă de șurub în osul maxilar, implant ce va constitui baza montării coroanei dentare artificiale. Astfel, se reconstituie funcționalitatea și estetica dintelui pierdut.

Implanturile pot înlocui un singur dinte, mai mulți dinți vecini pe aceeași arcadă sau toată arcada. Medicul îți poate recomanda, astfel, proteze fixe pe implanturi sau punți dentare pe implanturi. Fie că ai edentație aproape totală, ori chiar totală, implantologul îți poate oferi opțiunea de implanturi care să susțină o întreagă arcadă dentară.

Ce alte opțiuni ai?

Implanturile dentare nu sunt singura opțiune pe care o ai pentru a înlocui dinții lipsă, dar sunt cea mai rentabilă, eficientă și cea mai bună opțiune pentru sănătatea ta orală și generală.

În cazul lucrărilor protetice mobile, osul de sub proteză, care nu susține nicio rădăcină dentară, se va resorbi în timp și proteza nu se va mai potrivi, necesitând ajustări și înlocuiri periodice.

O punte este o altă opțiune care utilizează doi dinți, ca stâlpi, pentru a masca edentația, dar nu menține sănătatea osului și deteriorează stâlpii.

Implanturile dentare sunt o opțiune excelentă de rezolvare a acestor neajunsuri.

Chiar ai nevoie acum de un implant dentar?

 

Chiar ai nevoie acum de un implant dentar?

 

Cei mai mulți pacienți nu își dau seama că așteptarea prea lungă pentru a înlocui un dinte prin implant poate avea efecte adverse grave asupra sănătății lor dentare. Din păcate, această lipsă de informare îi determină pe cei mai mulți oameni să aștepte mult prea mult până să ia decizia înlocuirii dinților lipsă.

Am lucrat la suficiente cazuri de implantologie pentru a îți putea spune în termeni cerți: amânarea sau renunțarea la intervenția de inserare a implantului dentar, atunci când acesta este cea mai potrivită opțiune, este în detrimentul tău - îți afectează negativ sănătatea bucală, sănătatea generală și bugetul.

Drept rezultat, este adesea nevoie de mai multă muncă decât dacă s-ar fi abordat problema mai devreme - și acest lucru duce la proceduri mai lungi și mai scumpe.

Pur și simplu nu merită să amâni sau să renunți la cea mai bună opțiune a ta.

 

Ce se poate întâmpla dacă nu urmezi tratamentul prin implant dentar recomandat ca cea mai bună opțiune în cazul tău?

 

Ce se poate întâmpla dacă nu urmezi tratamentul prin implant dentar recomandat ca cea mai bună opțiu

 

Prea multe lucruri pot merge prost atunci când pacienții decid să nu utilizeze implanturi dentare, iar pacienții care amână tratamentul de înlocuire a dinților prin implant dentar se confruntă cu probleme similare.

  • Amânarea chiar și a unei simple extracții dentare poate fi o greșeală imensă: cu cât mai mult timp este prezent un dinte ce întreține un focar de infecție în gură, cu atât acesta poate face mai mult rău dinților adiacenți. Evitarea implanturilor dentare nu face decât să înrăutățească lucrurile.
  • După doar 12 luni cu un dinte lipsă (inclusiv ca urmare a unei extracții), osul se atrofiază: adică densitatea și înălțimea osoasă scad și se deteriorează aproape imediat. Un an în acest proces înseamnă că, în loc de un simplu implant dentar, probabil veți necesita și o grefă osoasă. Procedura de adiție osoasă adaugă la costurile  implantului dentar.
  • O altă consecință nedorită a amânării sau evitării depline a implanturilor dentare, este tulburarea poziționării corecte, armonioase a dinților. Dinții lucrează împreună ca parteneri, se adaptează la modificările din cavitatea bucală, inclusiv la lipsa anumitor dinți. De exemplu, anumiți dinți pot migra spre spațiul edentat, necesar pentru implant - când aștepți prea mult pentru a obține un implant dentar, este posibil să nu mai existe spațiu adecvat pentru noul dinte și sa fie nevoie de tratament ortodontic în prealabil. De asemenea, dintele antgonist, corespondentul celui lipsă, pe cealaltă arcadă, neavând un partener, poate coborî din arcadă și poate provoca probleme cu mușcătura. Dinții adiacenți încep să se schimbe - este un proces treptat, care începe însă imediat după ce ai pierdut un dinte. Ambele scenarii pot duce la situația în care pacienții au nevoie de o anumită formă de ortodonție, inclusiv aparate dentare sau un dispozitiv de ancorare temporar pentru a ridica dintele și a face spațiu pentru implant. Din nou, acesta este un proces mai lung, mai neplăcut și mai costisitor decât optarea simplă pentru o inserare chirurgicală a implantului dentar, imediat după pierderea dintelui natural.

 

Datorită durabilității, aspectului și funcționalității lor, implanturile dentare sunt cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă, oferindu-ți o opțiune pe termen lung, perfect funcțională și estetică.

Alege calitatea Stelidental, pentru implant dentar performant în Brăila.

Vrei să faci o programare? Completează formularul și te vom contacta, în cel mai scurt timp, pentru stabilirea unei programări.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.