Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

A-PRF – Stomatologie avansată în Brăila

A-PRF – Stomatologie avansată în Brăila

 

Stomatologia timpurilor noastre nu a venit doar cu tratamente avansate precum implantologia, dar și cu metode moderne de tratament regenerativ complex al țesuturilor moi și al țesutului osos din cavitatea bucală.

 

A-PRF (Advanced platelet Rich Fibrin) reprezintă ultima tehnologie în chirurgia dentară și implantologie, ce scurtează cu pana la 50% timpul de vindecare după intervențiile de chirurgie orală!

 

Această tehnologie este disponibilă și in clinica SteliDental!

A-PRF este un material autolog utilizat în chirurgia regenerativă.

PRF este o fibrină îmbogățită în trombocite, obținută din sânge, fără adăugarea de anticoagulante.

Există două tipuri de PRF:

  • Fibrina standard bogată în trombocite (S-PRF), obținută prin rotații de 2700 rpm, timp de 12 minute;
  • Fibrina avansată bogată în trombocite (A-PRF), obținută prin rotații de 1500 rpm, timp de 14 minute.

 

Este nevoie de A-PRF?

Din punct de vedere biologic, factorii de creștere sunt întotdeauna activi în organism și sunt esențiali pentru toate tipurile de vindecare a rănilor. Aceștia sunt eliberați de trombocite și celule albe, dar totuși au nevoie de mai multe condiții pentru a avea cu adevărat succes.

 

A-PRF este foarte eficientă în stimularea creșterii osoase datorită eliberării lente a factorilor de creștere a celulelor, producând astfel cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de vindecarea accelerată necesară în cazul tratamentelor moderne din prezent.

A-PRF poate influența regenerarea osoasă și a țesuturilor moi, în special prin prezența monocitelor/ macrofagelor și a factorilor de creștere a acestora. Relevanța și fezabilitatea acestui concept de inginerie tisulară au fost dovedite prin studii in vivo.

Această tehnologie are un efect stimulator asupra migrației și proliferării fibroblastelor, iar închiderea artificială a plăgii este susținută de A-PRF.

 

Procedura A-PRF Brăila

 

A-PRF este creat prin extragerea unei mici mostre de sânge venos și apoi rotirea rapidă a acestuia într-o centrifugă medicală.

În urma centrifugării, se creează un cheag de fibrină bogat în trombocite și leucocite.

Acest cheag poate fi modelat și comprimat pentru a fi utilizat ca bandaj peste locurile supuse intervenției chirurgicale. Acesta protejează fizic rana deschisă, iar factorii de creștere a trombocitelor stimulează și direcționează migrarea celulelor stem, pentru a accelera vindecarea rănii.

 

Principalul avantaj al acestui biomaterial autogen este eliberarea lentă a factorilor de creștere din PRF, care durează mai mult de 7 zile.

Din punct de vedere clinic, membranele A-PRF au proprietăți extraordinare. Sunt elastice, rezistente și flexibile, ceea ce face ușor de utilizat.

 

La ce este utilizată tehnologia APRF în stomatologie?

Stomatologia modernă utilizează această tehnologie inovatoare pentru a accelera vindecarea rănilor și regenerarea structurii țesuturilor din zona cavității bucale, dificil de manevrat datorită anatomiei pacientului.

 

Factorul A-PRF este util:

  • în tehnici combinate, pentru regenerarea țesuturilor precum gingia sau membrana mucoasă deteriorată în cavitatea bucală;
  • în procesul de osteointegrare, căci conține un număr mare de proteine ​​specializate în creșterea atașamentului celular la biomaterial și titan, fiind de folos în implantologie;
  • în intervenția de Sinus Lift (o procedură de mărire a podelei sinusului maxilar, utilizată în tratamentul implantologic);
  • pentru transplanturi de țesut moale;
  • pentru corectarea defectelor parodontale (tratamentul parodontozei);
  • pentru regenerarea osoasă pentru implanturi viitoare și reconstrucție protetică - creste alveolare post-extracție ;
  • pentru îmbunătățirea vindecării rănilor (închiderea plăgii).

SteliDental îți pune la dispoziție, în clinica din Brăila, noi tehnologii de regenerare celulară accelerată, menite să asigure succesul anumitor intervenții, recuperarea rapidă și vindecarea țesuturilor.

SteliDental Brăila- tehnologii avansate de regenerare APR-F

 

Dacă dorești să beneficiezi de tratamente stomatologice moderne, completează formularul, pentru a te programa în cadrul clinicii SteliDental. 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.