Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

6 mituri despre implant dentar

Implant dentar - între mit și realitate

Implantul dentar este o soluție modernă și simplă de înlocuire a dinților pierduți.

 

Spre deosebire de alte proceduri stomatologice, implantul este o soluție nedureroasă și durabilă.

 

Totuși, multe persoane resping această procedură, din cauza multitudinii de informații pe care le primesc de la persoane fără cunoștințe de specialitate.

 

Tu de ce anume te temi atunci când medicul tău îți pomenește de implantul dentar?

Noi am adunat temerile cele mai frecvente ale pacienților noștri, care îi țin departe de implantolog. În acest articol, vom demonta împreună miturile asociate tratamentului cu implant dentar.

Mitul 1: O să mă doară foarte tare.

 

Foarte mulți pacienți consideră că această intervenție este cea mai dureroasă procedură stomatologică.

 

Realitatea 1:

Persoanele care au apelat la intervenția chirurgicală de inserare a unui implant dentar spun că aceasta le-a creat mai puține probleme decât extracția unui molar de minte.

 

Procedura se execută sub anestezie locală, cu sau fără sedare generală asistată, astfel că devine chiar mai comodă pentru pacient decât o extracție dentară.

Mitul 2:  Îmi va fi greu să întrețin un implant dentar.

 

Implantul este considerat un corp străin de către pacienți, iar aceștia se tem că nu vor putea să realizeze o îngrijire optimă.

 

Realitatea 2:

Implanturile reprezintă soluția ideală de înlocuire a dinților lipsă. Având aceeași calitate ca dinții naturali, implanturile devin la fel de ușor de întreținut precum ceilalți dinți.

 

Igiena corespunzătoare, realizată de pacient, dar și apelarea la igienizări profesionale periodice fac ca implantul să-și păstreze calitatea un timp îndelungat.

Mitul 3: Nu voi putea să fac investigații RMN.

 

Implanturile dentare sunt realizate din materiale dure, iar pacienții cred că acestea vor interfera cu alte investigații.

 

Realitatea 3:

Materialele din care sunt realizate implanturile sunt biocompatibile. De obicei, materialele sunt titan, zirconiu și ceramică.

 

Acestea nu conțin fier, implicit nu sunt atrase de magnet. Nu există risc pentru sănătatea pacientului dacă are nevoie de o investigație imagistică.

Mitul 4: Nu o să mă simt confortabil cu un implant dentar.

 

Multe persoane sunt de părere că implantul dentar va fi resimțit, la nivel bucal, ca un corp străin.

 

Realitatea 4:

Implanturile dentare oferă aceeași senzație ca dinții naturali.

 

Confortul oral al pacienților este mai sporit decât în cazul protezelor. Masticația, vorbitul, aspectul, toate funcționează natural în cazul unui implant dentar.

Mitul 5: Implantul dentar nu e de durată.

 

Impresia multor pacienți care sunt sfătuiți să apeleze la această procedură este că, după câțiva ani, aceasta va trebui reluată.

 

Realitatea 5:

Statisticile au arătat că, după 10 ani de la inserție, procentul de retenție a implanturilor este aproximativ 95%.

 

Retenția implantului dentar depinde foarte mult de organismul fiecărei persoane și de igiena pe care aceasta o păstrează.

Mitul 6: Implantul dentar este foarte scump.

 

Depinde de prețul pe care îl pui pe sănătatea ta. Multe persoane cred că o soluție mai economică este apelarea la alte lucrări protetice.

 

Realitatea 6:

Prețul implantului va fi resimțit de toată cavitatea ta bucală.

 

Faptul că implantul se comportă ca un dinte natural și este inserat independent, fără să afecteze alți dinți, îl face alegerea cea mai bună pentru pacient.

 

Soluțiile protetice obișnuite presupun devitalizarea a încă doi dinți, pentru a forma un sistem de susținere. Deci, un implant dentar este o soluție mai sănătoasă.

Dacă ai nevoie de înlocuirea unuia sau mai multor dinți, te așteptăm în clinica Stelidental, pentru tratamente avansate de implantologie dentară.

 

Un zâmbet face cât mii de cuvinte!

Implant dentar Brăila

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.