Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   General

Cum influențează alimentația noastră sănătatea dentară? Răspunsuri de la Stelidental Brăila.

medic stomatolog braila

 

Alimentația joacă un rol crucial nu doar în sănătatea generală, ci și în cea dentară. Interacțiunea dintre alimente și dinți poate fi explicată detaliat de un medic stomatolog Brăila, însă iată câteva aspecte esențiale pe care oricine ar trebui să le cunoască.

  • Alimente nocive pentru sănătatea dentară:

- Zahărul și carbohidrații rafinați: Acestea sunt printre principalii vinovați pentru carii, deoarece bacteriile din gură folosesc zahărul pentru a produce acizi care erodează smalțul dentar.

- Băuturile acidulate și sucurile de fructe: Aciditatea excesivă poate slăbi smalțul, făcând dinții mai susceptibili la carii și sensibilitate.

  • Alimente benefice pentru o dantură sănătoasă:

- Legumele și fructele proaspete: Acestea stimulează producția de salivă, care ajută la curățarea gurii și neutralizarea acizilor.
- Alimente bogate în calciu și fosfor: Elemente precum brânza, laptele, iaurtul, peștele și nucile sunt esențiale pentru repararea smalțului dentar.

 

  • Rolul pH-ului în sănătatea orală: Echilibrul pH-ului este vital. Alimentele și băuturile acide pot deregla acest echilibru, facilitând demineralizarea. Un medic stomatolog Brăila vă poate oferi sfaturi personalizate pentru menținerea unui pH optim în cavitatea orală.
  • Importanța hidratării: Apa este esențială pentru menținerea sănătății orale. Ea ajută la curățarea gurii de particulele de mâncare și la menținerea unui nivel adecvat de salivă, protectorul natural al gurii împotriva cariilor.
  • Consultarea periodică cu un specialist: Discutarea obiceiurilor alimentare cu un medic stomatolog Brăila este o etapă esențială. Acesta poate identifica potențialele probleme alimentare și poate recomanda ajustări pentru a proteja sănătatea dentară.

Sănătatea dentară este strâns legată de alimentația noastră zilnică. O abordare echilibrată, care să excludă alimentele nocive și să încurajeze consumul celor benefice, este cheia prevenirii problemelor dentare. Pentru un plan alimentar ajustat nevoilor dumneavoastră dentare, vă recomandăm să luați legătura cu un medic stomatolog Brăila la clinica Stelidental.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.