Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   General

Care sunt motivele frecvente ale sângerărilor gingivale și cum pot fi prevenite?

medic stomatolog braila

 

Sângerările gingivale pot semnala probleme serioase de sănătate orală. Cunoașterea cauzelor și măsurile de prevenire sunt esențiale, iar un medic stomatolog Brăila vă poate ghida către cele mai eficiente soluții.

 

  • Acumularea plăcii bacteriene: Placa bacteriană de la nivelul gingiei poate duce la gingivită și alte afecțiuni parodontale dacă nu este eliminată în mod regulat. O curățare profesională și instrucțiunile corecte privind igiena orală, oferite de un medic stomatolog Brăila, sunt esențiale.
  • Tehnica inadecvată de periaj: Periajul agresiv sau o periuță de dinți necorespunzătoare poate provoca sângerări gingivale. Revizuindu-vă tehnica de periaj cu un specialist, puteți preveni iritațiile și rănile nedorite ale gingiilor.
  • Impactul deficiențelor nutriționale: Lipsa de vitamine esențiale, cum ar fi vitamina C și K, poate afecta sănătatea gingiilor. Discuții despre dieta adecvată și suplimentele necesare cu un medic stomatolog Brăila vă pot ajuta să evitați aceste probleme.
  • Efectele consumului de tutun: Produsele de tutun exacerbează problemele gingiilor, inclusiv sângerările. Renunțarea la aceste obiceiuri și căutarea sprijinului necesar pentru acest proces are un impact benefic asupra sănătății orale.
  • Schimbările hormonale ca factori de risc: Perioadele de fluctuații hormonale, în special la femei, pot crește sensibilitatea gingiilor. Este esențial să mențineți controale dentare regulate în timpul acestor faze.


Medicamentația

Un posibil factor contributiv: Unele medicamente, inclusiv anticoagulantele, pot crește riscul de sângerări. Dacă urmați astfel de tratamente, este important să informați medicul stomatolog.


Prevenirea – Cheia sănătății orale: Adoptarea unei igiene orale corespunzătoare, vizitele periodice la dentist pentru curățări profesionale, o alimentație echilibrată și evitarea tutunului sunt practici esențiale. Consultându-vă cu un medic stomatolog Brăila și angajându-vă în aceste metode preventive, puteți minimiza semnificativ sângerările gingivale și menține o sănătate orală optimă.

Sângerările gingivale pot fi prevenite și gestionate eficient prin înțelegerea cauzelor și adoptarea unui plan de îngrijire orală proactiv. Un medic stomatolog Brăila este partenerul dvs. esențial în păstrarea unui zâmbet sănătos.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.