Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Coroanele dentare se pot deteriora?

coroane dentare Brăila

 

O coroană dentară este o procedură protetică care acoperă complet un bont sau un dinte cu pierderi coronare semnificative, păstrându-l atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Coroanele dentare sunt produse într-un laborator dentar pe baza amprentelor pacientului.

 

Acestea, realizate din materiale rezistente, durabile, care pot rezista până la 10 ani cu o îngrijire adecvată. În această postare blog, vom discuta cauzele deteriorării coroanelor dentare și ce puteți face pentru a preveni acest lucru!

 

Care sunt tipurile de coroane dentare?

 

Coroană dentară din compozit

Acest tip de coroană este utilizat frecvent în faza intermediară a tratamentului protetic. În ceea ce privește rezistența și durabilitatea, coroanele dentare din compozit nu sunt cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, pot fi sugerate pentru persoanele care sunt extrem de sensibile la metal sau porțelan/ceramică sau zirconiu.

 

Coroană dentară metalo-ceramică

Stratul de bază al dintelui artificial care urmează să fie instalat este realizat din metal, iar deasupra se adaugă un al doilea strat ceramic pentru a păstra aspectul estetic.

 

Coroană dentară din ceramică (porțelan)

Coroanele dentare care sunt compuse în întregime din ceramică, cunoscută adesea sub numele de porțelan, au o rezistență superioară la mestecat și un aspect estetic mai natural (având aceeași formă ca dinții naturali). Prin urmare, este una dintre cele mai bune alternative datorită faptului că este compusă dintr-un material de înaltă calitate.

 

Coroană dentară din zirconiu

Se potrivește bine cu dinții naturali, astfel încât îndeplinește chiar și cele mai stricte standarde estetice.Este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente alternative pentru coroanele dentare, care sunt realizate cu ajutorul tehnologiei de înaltă precizie.

Când am nevoie de o coroană dentară?

 

coroane dentare Brăila

 

O coroană dentară este frecvent sugerată de către medicul dentist pentru o varietate de motive. Acestea pot fi utilizate pentru a ajuta la corectarea aspectele orale estetice (de exemplu, în cazul dinților decolorați) sau pentru a proteja dinții care sunt predispuși la carii în timp. Coroanele dentare pot fi utilizate:

  • cu scopul reparației dentare este de a reface dinții care au fost afectați ireversibil de carii sau distruși până în punctul în care restaurarea nu mai este posibilă prin obturație.
  • în urma tratamentului de canal, se poate opta pentru coroanele dentare, pentru a asigura protecția dinților.
  • există, de asemenea, opțiunea de a pune o coroană dentară deasupra implantului, în cazul în care acest tip de tratament este realziat.
  • în cazul punților dentare.

 

Care este durata medie de viata a unei coroane dentare?

 

Durata de viață tipică a unei coroane este de aproximativ 10-12 ani. Totul depinde de îngrijirea acordată. Periați-vă de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor, folosiți ața dentară în fiecare zi și faceți duș zilnic pentru a prelungi durata de viață a coroanelor. Mestecatul alimentelor tari poate deteriora coroana în timp. Dacă suferiți de bruxism, medicul stomatolog vă poate recomanda o gutieră dentară, ajutând la protejarea danturii.

Cum puteți preveni deteriorarea coroanei dentare?

 

Dinții strălucitori nu sunt importanți doar pentru un zâmbet câștigător - esențial este, de asemenea, menținerea unei bune sănătăți orale. Și în timp ce periajul și folosirea aței dentare sunt importante pentru prevenirea cariilor dentare, acestea nu sunt suficiente pentru a vă proteja coroana dentară.

 

Așa cum spuneam anterior, coroana dentară este o lucrare protetică, plasată peste un dinte deteriorat sau cariabil pentru  a-i restabili funcția și aspectul.

 

Dar chiar și cu o coroană dentară în poziție, dintele dvs. este în continuare susceptibil la deteriorări. Așadar, ce puteți face pentru a vă proteja investiția?

 

Iată câteva sfaturi:

 

coroane dentare Brăila

 

  • Evitați să mestecați obiecte dure (gheață, bomboane tari etc.) care vă pot sparge sau rupe coroana dentară.
  • Evitați alimentele și băuturile care pătează dinții, cum ar fi cafeaua, ceaiul și vinul roșu.
  • Renunțați la fumat. Nu numai că fumatul este rău pentru sănătate, dar vă poate păta dinții și vă poate deteriora coroana dentară.

Urmând aceste sfaturi simple, puteți ajuta la prevenirea deteriorării coroanei dentare și vă puteți păstra zâmbetul în cea mai bună formă.

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.