Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

Ai probleme cu proteza dentară?

Resorbția osoasă și alte probleme cu proteza dentară

 

Majoritatea pacienților cu dinți lipsă preferă implanturile dentare, ca fiind o soluție superioară față de protezele dentare.

 

Acest lucru se întâmplă de obicei pentru că în timp apar probleme cu proteza dentară, din câteva motive principale:

 

  • Confort - Protezele se sprijină pe linia gingivală fără o bază în os, fapt care permite ca proteza dentară să se frece de gingii și să le preseze, provocând durere sau iritație. Pentru un sprijin suplimentar, mulți purtători de proteze folosesc un adeziv care menține proteza fixată. Adezivul pentru proteză este adeseori inconfortabil. Implanturile dentare, pe de altă parte, fixează protezele în siguranță în maxilar, la fel ca rădăcina unui dinte. Cu implanturile dentare, nu există presiune sau frecare în zona gingivală.
  • Încredere - Protezele dentare pot aluneca, determinând vorbirea neclară și incidente jenante pentru purtătorii lor. Implanturile dentare rămân fixate în siguranță și oferă o mult mai mare încredere de a zâmbi, a mânca și a socializa cu prietenii.
  • Dieta - Protezele dentare restaurează doar până la 25% din forța originală a mușcăturii, ceea ce restricționează foarte mult varietatea de alimente pe care o poate consuma un pacient. Implanturile dentare refac până la 85% din forța originală a mușcăturii și le permit pacienților să aibă o nutriție variată și normală.

 

Cu toate acestea, o procedură de implant dentar necesită o investiție financiară mai mare decât proteza dentară. Unii aleg să recurgă temporar la proteze, în timp ce economisesc bani pentru implanturi dentare. Acest lucru ridică întrebarea: Este aceasta cea mai bună opțiune?

 

 

Este bine să recurgi temporar la proteza dentară, în timp ce economisești pentru implanturi dentare?

 

Probleme cu proteza dentară

 

Deseori, pacienții nu au în vedere faptul că în prezent stomatologia este atât de diferită de ceea ce știau.  Medicii au ca prioritate relația cu pacientul, empatizarea și oferirea de soluții convenabile. Unele clinici oferă posibilități de finanțare. Oricum ar fi, trebuie să știi că, în mod ideal, implanturile dentare se inserează cât mai aproape de momentul în care au fost extrași dinții. Așadar, dacă sunt posibile opțiuni de finanțare pentru tine, ar fi înțelept să profiți de ele și, în continuare, îți vom explica și de ce.

Dacă efectuarea unei proceduri de implant dentar este, pentru tine, pur și simplu imposibil de susținut financiar în acest moment, proteza dentară pot fi o opțiune temporară, dar vor exista probabil efecte negative pe termen lung. Proteza dentară fixă, susținută pe implanturi va fi probabil o opțiune pentru tine mai târziu, dar pot fi necesare tehnici suplimentare care măresc costurile și timpul necesar.

 

 

Ce se întâmplă când amâni tratamentul cu implanturi dentare?

 

Resorbția osoasă

 

  • Resorbția osoasă - Când dinții dispar, osul din maxilar treptat dispare și el. Aceasta este cunoscută sub numele de „resorbție” sau pierdere osoasă. Dacă dinții sunt înlocuiți cu implanturi dentare, în timp util, maxilarul din jur își va menține integritatea. Dacă nu, linia maxilarului și a gingiei vor începe să se retragă. În timp, acest lucru va reduce șansele de a avea implanturi osteointegrate în siguranță în osul maxilar. Pentru unii, pierderea osoasă devine vizibilă în doar câteva luni. Pentru alți pacienți, poate dura mai mult de un an.
  • Sănătate - maxilarul și gingiile acționează ca o barieră naturală între bacteriile invazive și fluxul sanguin. Pe măsură ce bariera se retrage, devii mai expus la bacterii dăunătoare care se îndreaptă spre restul corpului tău.
  • Aspect - Pierderea osoasă severă este adesea prezentă în rândul celor care poartă proteză timp de mulți ani. Pe măsură ce osul maxilarului se resoarbe, creează un aspect facial îmbătrânit.

 

Echipa clinicii SteliDental colaborează zi de zi pentru ca pacienții clinicii sa beneficieze de cele mai bune tratamente și de cea mai modernă tehnologie.

Știm că un pacient investește timp si bani în tratamentele stomatologice. Tocmai de aceea, SteliDental, prin tehnologia pe care o deține, face ca timpul tratamentelor sa fie mult redus și îți oferă soluții de finanțare cu plata în rate pentru a te ajuta sa îți poți efectua tratamentele la timp.

 

Te ajutăm să beneficiezi de implanturi dentare la timp, pentru masticație normală, o fizionomie tânără și un zâmbet încrezător, zi de zi!

 

Implanturi dentare Brăila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.