Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Protetica

4 mituri despre protezele dentare

proteze dentare brăila

 

Dacă ai pierdut o mare parte din dinți, proteza dentară este probabil cea mai bună soluție pentru tine. Totuși, protezele dentare au și câteva mituri care le înconjoară. În acest articol vom discuta despre cele 5 principale mituri legate de protezele dentare și vom vedea de ce nu sunt adevarate.

Mitul #1. Protezele dentare sunt inconfortabile și îngreunează alimentația

Pentru mulți oameni, gândul la proteze dentare evocă imagini de plăci incomode, asemănătoare cauciucului, care fac din mâncatul unei provocări. Cu toate acestea, acesta este pur și simplu un mit.

 

Protezele dentare de astăzi sunt realizate din materiale de înaltă calitate, concepute pentru a arăta și a se simți exact ca dinții naturali. De fapt, cei mai mulți oameni constată că se adaptează destul de repede la noile proteze dentare și că pot mânca cu ușurință alimentele preferate. Așadar, dacă vă gândiți la proteze dentare, nu lăsați acest mit să vă rețină. Cu ajutorul stomatologiei moderne, vă puteți bucura de un zâmbet confortabil și cu aspect natural.

 

Mitul #2. Există un timp de așteptare îndelungat pentru montarea protezelor dentare

O concepție greșită frecventă despre protezele dentare este că acestea necesită o perioadă lungă de așteptare, dar pur și simplu nu este așa.

 

Protezele dentare din zilele noastre sunt realizate folosind metode și materiale avansate care le permit să fie montate mai rapid și mai eficient ca niciodată. În cele mai multe cazuri, întregul proces poate fi finalizat în doar câteva vizite scurte la dentist.

 

În plus, stomatologii oferă acum o gamă largă de opțiuni pentru personalizarea protezelor pentru a asigura o potrivire confortabilă și cu aspect natural. Ca urmare, nu mai este nevoie să așteptați săptămâni sau chiar luni pentru proteze dentare; în multe cazuri, acestea pot fi gata în doar câteva zile.

 

proteze dentare brăila

 

Mitul #3. Protezele dentare sunt scumpe și nu merită investiția

Mulți oameni cred că protezele dentare sunt scumpe și nu merită investiția. Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat adevărat. Deși protezele dentare pot fi scumpe, ele pot dura, de asemenea, mulți ani dacă sunt îngrijite corespunzător.

 

În plus, protezele dentare pot îmbunătăți considerabil calitatea vieții celor care le poartă. Acestea îi pot ajuta pe oameni să mănânce și să vorbească mai ușor și, de asemenea, pot reda încrederea în sine prin îmbunătățirea aspectului dinților. Ca urmare, protezele dentare merită adesea investiția inițială.

 

Mitul #4. Va trebui să renunț la toate alimentele mele preferate odată ce voi avea proteze dentare

Există multe mituri și concepții greșite despre protezele dentare, iar unul dintre cele mai frecvente este acela că acestea vor necesita o schimbare completă a dietei. Cu toate acestea, acest lucru nu este pur și simplu adevărat. Deși este important să aveți grijă de proteza dentară și să evitați alimentele tari sau lipicioase, vă puteți bucura în continuare de toate mesele dumneavoastră preferate.

 

Există produse specializate disponibile care vă pot ajuta să vă păstrați proteza dentară curată și în stare bună și există, de asemenea, o serie de trucuri pe care le puteți folosi pentru a mânca mai ușor cu proteza dentară.

Dacă te gândești la proteze dentare, nu lăsa aceste mituri să te rețină - Clinica Stelidental este aici pentru dumneavoastră!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.