Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Tratamentul ortodontic realizat încă din copilărie

ortodonție Brăila

 

Ca specialitate stomatologică, ortodonția există de secole și popularitatea ei pare să fie în continuă creștere. Dacă vă gândiți la aparatul dentar sau la aliniatoare pentru copilul/copiii dumneavoastră la o vârstă fragedă, există numeroase aspecte pozitive care pot face ca investiția să merite! Haideți să ne scufundăm și să explorăm unele dintre aceste avantaje aici, în acest articol de blog.

 

Dacă doriți să îi oferiți copilului dumneavoastră cea mai bună șansă de a avea un zâmbet sănătos și încrezător pe viață, tratamentul ortodontic în copilărie este de neprețuit. Aparatul dentar nu numai că va facilita menținerea dinților lor curați și strălucitori, dar poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății orale în general - un lucru care are implicații de anvergură pe parcursul vieții adulte. Dacă acest lucru sună ca ceva de care familia ta ar putea beneficia, această postare pe blog este un excelent punct de plecare!

 

Când este indicat să se înceapă tratamentul ortodontic?

Momentul exact pentru inițierea tratamentului ortodontic este diferit pentru fiecare pacient, în funcție de circumstanțele proprii. Din fericire, există câteva linii directoare generale care vă pot ajuta să decideți când ar putea fi momentul potrivit pentru a vă începe călătoria către dinți mai drepți și o sănătate orală îmbunătățită.

 

De exemplu, tratamentul ortodontic în primele etape ale vieții poate fi benefic pentru tinerii care au dinții strâmbi, spații semnificative între dinții albi sau probleme cu alinierea corectă a maxilarului.

 

Tratamentul precoce poate face ca îngrijirea ortodontică să aibă mai mult succes și poate reduce potențialul de apariție a unor probleme dentare viitoare. În general, un copil ar trebui să primească prima evaluare de la un ortodont la vârsta de șapte ani pentru a decide dacă este necesar un tratament.

 

Care sunt cele mai frecvente probleme întâlnite în cazul copiilor?

Dinții nealiniați, sau malocluzia dentară, este o problemă ortodontică mult prea frecventă, care necesită o acțiune corectivă cu ajutorul unui aparat dentar - fix sau mobil.

 

Dinții nealiniați sau înghesuiți, din cauza alinierii lor incorecte, pot fi dificil de curățat cu periajul obișnuit și folosirea aței dentare la domiciliu. Acest lucru îi face, în cele din urmă, mai predispuși la carii - în special cele dintre dinți.

 

Copiii suferă în mod regulat de anomalii dento-maxilare, cum ar fi înghesuiala dentară, spațierea interdentară și problemele legate de forma/dimensiunea maxilarului.

 

Ocluzia verticală apare atunci când dinții frontali de sus împing prea mult în afară peste dinții frontali de jos, în timp ce inversarea acestui fenomen este identificată atunci când setul de jos iese în afară de poziția sa normală sau dacă cei de sus au fost trași înapoi.

 

Printr-o inspecție amănunțită a dinților pacientului, cadrele medicale sunt capabile să recunoască malocluziile. Ortodonții oferă apoi soluții fezabile pentru remedierea acestor probleme dentare. În funcție de vârsta individului, de starea de bine și de complexitatea stării sale orale, medicii vor selecta tratamentul ortodontic care i se potrivește cel mai bine pentru a restabili o sănătate optimă.

 

ortodonție Brăila


Care sunt beneficiile tratamentului ortodontic realizat încă din copilărie?

Un zâmbet încântător este doar unul dintre avantajele unei intervenții ortodontice timpurii. Cu toate acestea, există nenumărate alte beneficii pentru a solicita acest tratament la o vârstă fragedă.

 

Copiii și adolescenții au avantajul oaselor în creștere, ceea ce le face mai maleabile la tratament. Ca urmare, pacienții mai tineri sunt supuși unor tratamente mai scurte și mai puțin invazive.

 

În plus, luarea de măsuri preventive din timp poate ajuta la reducerea șanselor de probleme stomatologice în viitor.

 

În ce mod tratamentul ortodontic timpuriu poate duce la rezultate bune în viitor?

Stabilirea unor obiceiuri dento-maxilare sănătoase încă de la o vârstă fragedă oferă numeroase avantaje adulților. Nu numai că estetica și funcționalitatea orală vor fi păstrate, dar poate ajuta la economisirea banilor! Un tratament timpuriu cu aparat dentar ar putea implica mai puține costuri decât să aștepți până la o vârstă mai înaintată; dacă sunt neglijate, complicațiile apărute în timp pot face ca corectarea lor să fie mult mai complicată și mai costisitoare pe termen lung. Cu o îngrijire dentară adecvată în copilărie, viitorul tău zâmbet ar putea rămâne perfect!

 

Tratamentul ortodontic nu este benefic doar din punct de vedere estetic, ci poate îmbunătăți considerabil stima de sine a copilului dumneavoastră. În timp, încrederea unui tânăr poate fi afectată negativ din cauza unui zâmbet imperfect. În plus, disconfortul și durerea care se dezvoltă din cauza anomaliilor dentare vor persista probabil fără un tratament adecvat.

Solicitați chiar astăzi o programare, iar echipa Stelidental va avea grijă ca cel mic să se bucure de o sănătatea orală pentru timp îndelungat!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.