Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Pe scurt, despre implantul dentar

Implantul dentar

 

Un implant dentar este o piesă protetică folosită pentru a înlocui unul, mai mulți sau toți dinții lipsă. Milioane de implanturi dentare au fost plasate în întreaga lume în ultimii 60 de ani și tratamentul de implantologie dentară s-a dovedit a fi o procedură sigură și de succes.

Un implant dentar este practic un șurub realizat din titan pur, care este plasat în osul maxilarului. Acesta acționează ca o ancoră, înlocuitoare a rădăcinii dentare naturale, având rolul de a fixa o coroană dentară, în scopul înlocuirii unui dinte lipsă.

 

Pentru ce este utilizat un implant dentar?

Implanturile pot fi, de asemenea, utilizate pentru a înlocui mai mulți dinți, folosind o punte sau pentru a înlocui o arcadă completă, atunci când este vorba de o edentație totală a arcadei superioare, inferioare, sau a ambelor.

Implanturile dentare sunt considerate alegerea ideală pentru majoritatea pacienților edentați parțial sau total, deoarece acest tratament nu afectează dinții rămași, ca în cazul punților dentare și sunt fixate pe poziții.

Prin urmare, dintele artificial pe implant nu se mișcă și nu necesită îndepărtare, cum este pentru protezele dentare. Implanturile dentare pot fi, de asemenea, utilizate pentru a ajuta la fixarea protezelor totale, în special a protezelor complete inferioare, care sunt predispuse la mișcare și pot provoca probleme semnificative de zi cu zi pentru persoanele care le poartă.

Implanturile dentare moderne sunt fabricate din titan, deoarece metalul este compatibil cu țesuturile și poate fuziona cu osul maxilarului în procesul de vindecare, crescând stabilitatea implantului. Acest proces de fuziune biologică este cunoscut sub numele de osteointegrare și poate susține stresul fizic semnificativ pentru perioade lungi de timp. Acest lucru este important din cauza deceniilor în care implantul dentar va fi probabil la locul său.

Ca rezultat al cercetărilor aprofundate în acest domeniu, implanturile dentare actuale sunt considerate a fi o modalitate sigură și eficientă de a înlocui estetic și funcțional dinții lipsă.

 

Înlocuirea individuală a dinților

 

Implant dentar Brăila

 

Implanturile dentare pot fi utilizate pentru înlocuirea unui singur dinte lipsă. Aceasta este o soluție fixă ​​care oferă un dinte artificial care arată și se simte natural, un obiectiv care este de dorit pentru majoritatea pacienților.

În această procedură, se pregătește osul maxilarului, se inserează implantul dentar, iar apoi se atașează un bont protetic. În cele din urmă, se aplică ciment dentar pentru a conecta la bontul dentar coroana.

 

Înlocuirea multiplă a dinților

 

Implant dentar Braila

 

În mod similar, mai multe implanturi dentare pot fi utilizate pentru a fixa o piesă protetică formată din mai mult de o singură coroană dentară.

Mai multe implanturi dentare pot înlocui doi, mai mulți sau toți dinții unei arcade.

În majoritatea cazurilor, punțile conectează mai multe implanturi dentare adiacente, în acest caz fiind  necesare mai puține puncte de ancorare decât numărul de dinți lipsă.

 

Avantajele implanturilor dentare

Există diverse motive pentru care implanturile dentare sunt preferate coroanelor, punților și protezelor convenționale, care pot fi adesea incomode și pot aluneca, astfel cauzând traume emoționale și evitarea socializării.

 

Beneficiile implanturilor dentare includ:

  • aspect natural;
  • funcționalitate similară cu cea a dinților naturali;
  • favorizarea unei nutriții corecte și a unei igiene orale facile;
  • stabilitate permanentă, fără necesitatea scoaterii danturii pe durata nopții și fixarea ei cu un adeziv;
  • durează mai mult decât tratamentele convenționale de înlocuire a dinților.
  • nu este necesară sacrificarea altor dinți sănătoși, pentru înlocuirea unuia lipsă;
  • un implant dentar asigură acțiunea constantă a forțelor aplicate asupra osului maxilarului, în timpul procesului de masticație. Acest lucru ajută la menținerea structurii osului maxilarului și la menținerea aspectului facial tânăr.

 

Clinica Stelidental îți pune la dispoziție tratamente avansate de implantologie dentară, pentru un zâmbet așa cum îți dorești !

 

Implant dentar Braila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.