Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

Aparat dentar transparent

Aparat dentar transparent

Aparat dentar transparent? Da, chiar există și chiar este foarte confortabil și mai mult de atât, mobil.

Clinica Stelidental și specialistul nostru în ortodonție îți pun la dispoziție tratamentul ortodontic cu gutiere transparente.

Pentru ca tu să profiți maxim de zâmbetul tău chiar și pe durata tratamentului ortodontic.

Știm cu toții că una dintre cele mai mari probleme în cazul tratamentelor ortodontice clasice este nerăbdarea de a scoate aparatul dentar, de ne vedea zâmbetul drept și dinții fără aparat, de a putea efectua igiena orală normal și de a mânca orice fără griji.

Ei bine, da, tehnologia a avansat și astăzi ai această posibilitate, chiar în Brăila, în cadrul clinicii Stelidental.

În tratamentul ortodontic, dinții pot fi îndreptați folosind aliniatori din plastic transparent, detașabili. Acest aparat dentar poate fi îndepărtat de către tine cu ocazia meselor, periajului dentar și cu diverse ocazii în care tu consideri necesar.

Aparatul dentar mobil transparent poate fi utilizată pentru a corecta atât problemele cosmetice minore, cât și malocluzia funcțională mai extinsă. O întâlnire cu specialistul nostru în ortodonție îți va oferi o imagine de ansamblu asupra ocluziei tale și vei afla dacă acest tratament ar putea satisface nevoile tale.

 

Ce este un aparat dentar transparent?

Sistemul ortodontic transparent nu folosește brackeți, fire și elastice, asociate adesea cu tratamentul ortodontic. Alinierea dinților este realizată de o gutieră invizibilă mulată perfect pe dinții tăi. Vei primi la începutul tratamentului mai multe seturi de gutiere. Fiecare set mișcă un pic dinții, în direcția proiectată. Seturile sunt înlocuite în mod regulat cu următoarele, pentru a exista un proces continuu de mișcare a dinților.

Este un tratament ortodontic facil, cu un aparat dentar aproape invizibil, foarte confortabil, eficient și mai presus de toate, mobil.

Aparat dentar transparent

 

Cum decurge tratamentul cu aparat dentar transparent?

Orice tratament ortodontic efectuat în clinica Stelidental este planificat cu atenție, deoarece tratamentele efectuate incorect pot avea și efecte secundare. Tratamentul incorect poate cauza malocluzie funcțională, dureri și probleme articulare maxilarului.

Este importantă alegerea unei clinici cu reputație și a unui medic specialist în ortodonție, cu o vastă expertiză în domeniu.

Te invităm să te programezi pentru o consultație în cadrul Stelidental, pentru tratamente ortodontice rapide și eficiente.

În cadrul consultației ortodontice, dinții și ocluzia sunt scanate cu un scaner 3D. O cameră mică conectată la un computer scanează fiecare parte a dinților. După scanare, care durează doar câteva minute, software-ul creează un plan de tratament și chiar o simulare virtuală a tratamentului, iar apoi medicul definitivează planul și îl discută cu pacientul.

Aliniatorii sunt înlocuiți o dată la o săptămână sau două, pe măsură ce alinierea dinților se realizează. Aliniatorii sunt înlocuiți de pacient, acasă, dar sunt necesare și vizitele la medicul ortodont, regulat, pentru a se verifica progresul tratamentului.

 

Cum se îngrijesc aliniatorii transparenți

Aparat dentar transparent, mobil

 

Aliniatorii se pot simți ciudat la început, dar de obicei pacienții se obișnuiesc cu ei într-o zi sau două. Studiile arată că aliniatorii sunt mult mai confortabili decât brackeții aparatelor dentare fixe.

Aparatul dentar trebuie utilizat aproximativ 20 de ore pe zi. Acesta se îndepărtează atunci când mănânci și te speli pe dinți. De asemenea, aliniatorii sunt spălați ori de câte ori îți speli dinții. Deoarece sunt fabricați din plastic, aceștia trebuie spălați pur și simplu cu săpun de vase sau săpun obișnuit, în loc de pastă de dinți.

Este indicat ca după mese să te speli pe dinți sau măcar să te clătești foarte bine. În timpul tratamentului cu aparat dentar transparent, igiena orală adecvată este deosebit de importantă, deoarece aliniatorii pot colecta resturi alimentare, crescând riscul apariției cariilor. Sănătatea dinților trebuie monitorizată cu atenție în timpul tratamentelor ortodontice de orice fel.

 

Tratamentul de contenție

Odată terminat tratamentul ortodontic, clientul începe o fază de contenție, deoarece dinții vor încerca în mod natural să revină la poziția lor inițială.

Tratamentul de contenție poate fi implementat cu o gutieră nocturnă sau un dispozitiv de fixare a dinților prin aplicarea unui fir metalic lipit pe suprafața interioară a dinților.

Medicul stabilește durata tratamentului de contenție, pentru fiecare caz particular.

 

Pentru un zâmbet frumos pe durata tratamentului ortodontic, apelează cu încredere la Stelidental!

Programează-te chiar acum pentru un aparat dentar transparent, mobil și confortabil.

 

Aparat dentar transparent in Braila

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.