Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   Ortodontie

5 beneficii pe care le oferă ortodonția

ortodonție brăila

 

Ortodonția este o ramură a stomatologiei specializată în diagnosticarea, prevenirea și tratamentul neregulilor dentare și faciale. ortodonții folosesc aparate ortodontice și alte dispozitive pentru a corecta dinții nealiniați, mușcăturile incorecte și problemele maxilarului. Dacă luați în considerare un tratament ortodontic pentru dumneavoastră sau pentru copilul dumneavoastră, iată cinci beneficii la care vă puteți aștepta:

  • Dinții drepți arată mai bine și sunt mai ușor de curățat

Nu există nici o îndoială că a avea dinți drepți este estetic plăcut. Un zâmbet frumos și uniform este atractiv și implică o stare de sănătate bună. Dar există mai mult decât atât. Având dinți drepți, de asemenea, este mai ușor să îi păstrezi curați. Atunci când dinții sunt înghesuiți sau strâmbi, este ușor ca particulele de alimente și placa bacteriană să se blocheze în colțuri și crăpături, ceea ce face dificilă periajul și folosirea aței dentare în mod corespunzător. Acest lucru poate duce la apariția diferitelor probleme orale. Așadar, nu numai că dinții drepți arată mai bine, dar sunt și mai sănătoși.

 

  • Veți avea o mușcătură mai bună și veți putea mesteca mai bine mâncarea

Când vine vorba de tratamentul ortodontic, există multe beneficii care merg dincolo de simpla îmbunătățire a zâmbetului dumneavoastră. De fapt, tratamentul ortodontic poate, de asemenea, să vă îmbunătățească mușcătura și să vă ajute să mestecați mai eficient alimentele. Acest lucru se datorează faptului că este mai puțin probabil ca dinții drepți să se suprapună și să cauzeze probleme cu mușcatul și mestecatul.

 

ortodonție brăila

 

  • Ortodonția poate ajuta la corectarea problemelor de vorbire

Ortodonția este mai mult decât a face ca dinții tăi să arate pur și simplu drepți. De fapt, ortodonția poate juca, de asemenea, un rol important în corectarea problemelor de vorbire. Deoarece dinții sunt implicați în producerea sunetelor de vorbire, alinierea greșită a dinților poate duce la dificultăți de articulare. Prin corectarea alinierii dinților, ortodonțiștii pot ajuta pacienții să producă un discurs mai clar.

  • Poate preveni cariile dentare și bolile gingivale

Un zâmbet valorează cât o mie de cuvinte - dar ortodonția poate valora chiar mai mult. Prin corectarea alinierii dinților, ortodonția poate nu numai să îmbunătățească aspectul zâmbetului unei persoane, ci și să ajute la prevenirea cariilor dentare și a bolilor gingivale. Atunci când dinții sunt aliniați corespunzător, este mai ușor să îi periați și să folosiți ața dentară în mod eficient, ceea ce ajută la eliminarea plăcii și a bacteriilor care pot cauza aceste probleme. Ca atare, ortodonția poate avea un impact profund atât asupra esteticii, cât și asupra sănătății zâmbetului unei persoane.

 

ortodonție brăila

 

  • Ortodonția vă poate îmbunătăți stima de sine în general

Se spune adesea că un zâmbet bun este cel mai bun accesoriu. Acesta vă luminează fața și poate face o primă impresie excelentă. Dar pentru mulți oameni, un zâmbet frumos nu este la îndemână din cauza problemelor de aliniere. Din fericire, ortodonția vă poate ajuta. Prin corectarea neregularităților dentare, ortodonția vă poate oferi încrederea necesară pentru a vă etala zâmbetul. În plus, ortodonția vă poate îmbunătăți, de asemenea, stima de sine generală. Un zâmbet mai drept este adesea văzut ca fiind mai atractiv, iar acest lucru poate duce la îmbunătățirea oportunităților sociale și profesionale. Așadar, dacă doriți să vă sporiți încrederea în sine, ortodonția poate fi răspunsul!

Vă așteptăm în clinica noastră Stelidental, pentru a construi împreună povestea zâmbetelor perfecte!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.