Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Implant dentar într-o zi

Procedura de implant dentar într-o zi, la SteliDental, te va face să experimentezi beneficiile unui

 

Implantul dentar este singura soluție de înlocuire a unei rădăcini dentare lipsă, având o durată de viață extinsă și mijlocind o estetică deosebită a restaurării protetice.

 

Tratamentul cu implant dentar constă de obicei într-o procedură din doi pași:

  • Primul pas implică introducerea unui implant, de obicei din titan, în osul maxilarului. După introducerea implantului, urmează procesul de osteointegrare și vindecare. Osteointegrarea reprezintă asimilarea implantului la nivelul maxilarului, prin dezvoltarea de țesut osos nou atașat de implant. Acest proces durează în mod normal câteva luni și, în această perioadă, un bont de vindecare este atașat de implant.
  • Al doilea pas implică plasarea coroanei pe bont pentru a înlocui dintele lipsă.

Tratamentul clasic cu implant dentar nu poate fi realizat într-o singură zi, deoarece finalizarea sa de obicei necesită o perioadă lungă de timp (în mod normal, 6 până la 18 luni).

 

Cu toate acestea, avansarea tehnologiilor dentare a condus la posibilitatea finalizării tratamentului de implantologie în aceeași zi. Procedura de implant dentar într-o zi, la SteliDental, te va face să experimentezi beneficiile unui dinte complet funcțional, în termen de o singură zi.

 

Întreaga procedură durează doar câteva ore, dar, cu toate acestea, procedura necesită o fază de preplanificare ce implică mai multe vizite pentru consultare, tehnologie de imagistică computerizată, scanare CT, scanare digitală tridimensională a maxilarului, etc.

Implantul dentar clasic și un implant dentar într-o zi nu urmează proceduri similare. Tratamentul cu implant dentar într-o zi urmează o procedură mult mai precisă decât metoda tradițională.

 

La SteliDental, procedura de tratament efectiv cu implant dentar într-o zi implică următoarele etape:

  • se extrage dintele compromis (dacă este cazul);
  • se inserează un implant dentar;
  • se protezează temporar cu o coroană dentară.

 

Deci, răspunsul la întrebarea „poți obține un implant dentar într-o singură zi?” este: Da, poți beneficia de un implant dentar printr-un tratament realizat într-o singură zi. Cu toate acestea, există unele riscuri și beneficii asociate cu procedura de implant dentar în aceeași zi.

Beneficiile

Implant dentar Brăila

 

Deoarece înlocuirea dintelui cu un implant dentar este finalizată în câteva ore (aproximativ 2 ore și jumătate pe arcadă), este mult mai comodă decât procedura tradițională de implant dentar, iar pacientul se recuperează mai repede.

Pacienții nu trebuie să suporte dureri sau să aștepte finalizarea osteointegrării pentru a beneficia de refacerea coroanei dentare.

Implantul dentar într-o zi nu implică nicio intervenție chirurgicală critică și se face doar cu anestezie locală și analgezic, cum ar fi Ibuprofen. Pacienții nu suferă iritații sau dureri mari pe durata tratamentului.

 

După implantul dentar într-o zi, un pacient poate reveni rapid la viața normală. De fapt, implantul într-o zi este cel mai rapid mod de a-ți recâștiga aspectul original după ce ai pierdut un dinte. Prin această procedură, un pacient poate obține un dinte nou în doar câteva ore.

Riscurile

În ciuda numeroaselor beneficii, implantul dentar într-o zi are și câteva riscuri.

Uneori, implanturile într-o zi au o rată de eșec mai mare decât implanturile dentare tradiționale. Acest lucru se datorează faptului că nu se acordă timp pentru osteointegrare și implantul nu se osteointegrează corect în maxilar.

Doar un medic stomatolog poate recomanda implantul în aceeași zi și numai după evaluarea situației clinice a pacientului, investigații radiologice și anamneză.

 

Cercetări recente au arătat o rată de succes de 98% pentru procedurile de implant dentar într-o zi, gestionate de medici stomatologi bine pregătiți și cu experiență.

 

De asemenea, este important să reții că există unele afecțiuni care pot face un anumit pacient incompatibil cu tratamentul de implant dentar într-o zi. De exemplu, dacă este necesară o extracție dentară înainte de procedura de implant dentar, este posibil să nu fie posibilă implantarea dentară în aceeași zi, deoarece trebuie permisă vindecarea.

Dacă un pacient nu are os maxilar suficient pentru a sprijini implantul în mod stabil, poate fi necesară adiția osoasă și/ sau Sinus Lift, iar ulterior trebuie acordat timp pentru ca osteointegrarea să aibă loc, înainte de introducerea implantului, determinând imposibilitatea procedurii de implant dentar într-o zi.

Da! Este foarte adevărat, îți poți recupera zâmbetul fermecător în doar o zi!

Poți beneficia de o procedură de implant dentar în doar o zi, în clinica SteliDental.

Dacă ești interesat să afli mai multe despre procedura de implant dentar într-o zi, nu ezita să ne contactezi astăzi.

Programează o consultație, îndrăznește să dai viață visului de a zâmbi larg, fără să te ascunzi.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.