Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!

Cum ajută tomografia dentară cu fascicul conic (CBCT) în cazul implantului

Absența dinților, poate crea pacienților dificultăți în desfășurarea activităților de zi cu zi, precum dificultăți de masticație, de pronunție sau tulburări digestive, ca urmare a mestecării insuficiente a alimentelor.

 

Acestea au consecințe inclusiv la nivelul fizionomiei, ceea ce duce la scăderea stimei de sine și o viață socială din ce în ce mai puțin activă.

 

 

Cu cât numărul de dinți lipsă crește, cu atât ridurile de expresie devin din ce în ce mai pronunțate, muschii feței se slăbesc, iar chipul persoanei în cauză capătă un aspect îmbătrânit.Recunoasteti aceste aspecte la alti oameni?

 

Implanturile dentare reprezinta o solutie fara compromis pentru inlocuirea dintilor pierduti. Implementarea corecta a implantului este realizata de medicul stomatolog in functie de structurile si dimensiunile anatomice ale pacientului.

 

În acest sens, tomografia dentară cu fascicul conic (CBCT) are un rol decisiv în succesul lucrării de care urmează să te bucuri.

 

Vei afla în continuare de ce este bine și necesar să efectuezi această tomografie dentară și care este utilitatea ei în cazul afecțiunilor dentare ce necesită aplicarea de implanturi.

Importanța tomografiei în implantul dentar


Un prim avantaj al CBCT este faptul că utilizează tehnologie de ultimă generație ce permite vizualizarea imaginilor în format tridimensional. Astfel, acestea vor ilustra detaliile legate de:

 • Eventualele leziuni ale rădăcinilor;
 • Cantitatea și calitatea osului existent;
 • Poziția implantului în raport cu ceilalți dinți;
 • Analizarea amănunțită a zonelor cu probleme.

Acestea sunt informațiile de bază ce pot fi extrase cu ajutorul CBCT.

 

Medicul stomatolog se adaptează în funcție de fiecare caz în parte și cumulează datele necesare pentru a stabili diagnosticul.

 

Tomografia implantului dentar reprezintă o serie de avantaje și pentru implantolog. Acesta asigură în primul rând reducerea riscului de erori în măsurători sau omiterea unor aspecte importante ce se reflectă în aplicarea tratamentului corespunzător.

 

De aceea, este bine să știi cum această tomografie oferă date de o mare însemnătate pentru medicul stomatolog care urmează să efectueze implantul.

CBCT – MÂNA DREAPTĂ A IMPLANTOLOGULUI


Priceperea medicului stomatolog este completată de tehnologiile utilizate în cadrul cabinetului.

 

În acest sens, tomografia osului oferă datele necesare care să asigure reușita tratamentului ales.

 

Iată de ce CBCT este valoroasă pentru stomatologi:

 • Evaluarea densității osoase;
 • Vizualizarea detaliilor interne ce nu pot fi anticipate sau diagnosticate din exterior;
 • Analiza pozițiilor si a orientărilor următoarelor structuri: rădăcinile dinților, nervii, implanturi anterioare, nasul sau sinusul;
 • Planificarea virtuală a implantului cu ajutorul posibilității de efectuare a unei simulări;
 • Măsurători precise și sigure;
 • Posibilitatea de a aprecia traiectoria, adâncimea sau înălțimea de aplicare a implantului;
 • Vizualizarea formațiunilor anatomice – chisturi, tumori;
 • Vizualizarea de controm în urma implementării.

Lista poate continua. Important de reținut este faptul că datorită acestui tip de tomografie dentară ies la iveală cauzele ce stau la baza problemelor stomatologice pe care le întâmpini.

 

Utilizarea tehnologiilor performante de medicii stomatologi implantologi creează contextul ideal pentru tratarea afecțiunilor dentare. Investiția pe care o faci pentru sănătatea ta se reflectă în felul în care te simți zilnic.

 

Noi îți suntem alături și îți oferim servicii profesionale de implantologie în cadrul clinicii noastre stomatologice din Brăila.

Programează-te acum

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.