Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici.
OK
0723 137 978
0239 616 036
L -V: 8:00 – 20:00
S: 9.30 – 12.00
Bdul. Independentei,
nr. 216, Braila
Programează-te
acum!
Articole   -   General

Cum recunoaștem primele semne ale cariilor dentare? Sfaturi de la experții Stelidental.

medic stomatolog braila

 

Recunoașterea primelor semne de carii este crucială pentru menținerea sănătății orale și prevenirea altor complicații dentare. La Stelidental, experții noștri subliniază importanța detectării timpurii și a consultului imediat cu un medic stomatolog Brăila pentru a aborda prompt potențialele probleme.

 

Unul dintre semnele inițiale ale unei carii este sensibilitatea dentară. Acest disconfort poate apărea atunci când consumați alimente sau băuturi fierbinți, reci sau dulci. Dacă observați o senzație bruscă de durere sau furnicături, ar putea indica debutul cariei, necesitând o vizită la un medic stomatolog Brăila.

 

De asemenea, respirația urât mirositoare persistentă sau un gust neplăcut în gură ar putea semnala prezența cariilor. Aceste simptome se datorează acumulării bacteriilor în cavitățile dentare, care produc acizi, ducând la un miros sau gust neplăcut ce nu poate fi eliminat prin periajul obișnuit.

 

Un alt simptom comun este apariția de găuri sau gropi vizibile în dinți, care sunt de fapt carii. Cu toate acestea, acestea s-ar putea să nu fie întotdeauna observabile cu ochiul liber. Consultațiile regulate cu medic stomatolog Brăila vă pot ajuta să identificați aceste probleme în stadiile lor incipiente.

 

Petele întunecate sau decolorările pe suprafața dintelui, care nu dispar după periaj, pot fi, de asemenea, indicatori ai cariilor. Aceste semne vizuale sunt adesea ușor de trecut cu vederea și, prin urmare, necesită o evaluare profesională pentru confirmare și tratament.

 

Dacă aveți carii, s-ar putea să simțiți și durere atunci când mușcați. Aceasta provine din presiunea exercitată asupra dintelui și poate fi un semn că deteriorarea a atins un nivel mai profund, posibil afectând nervul.

 

Durerea fără un stimul evident este, de asemenea, un semn de alarmă. Dacă experimentați durere spontană sau o durere neobișnuită care nu pare să aibă o cauză directă, este esențial să vă programați o vizită la dentist.

Prevenirea cariilor începe cu recunoașterea semnelor timpurii și luarea măsurilor adecvate, cum ar fi îmbunătățirea igienei orale și consultarea regulată cu un medic stomatolog Brăila. La Stelidental, ne angajăm să oferim îngrijiri de calitate și să vă ajutăm să mențineți un zâmbet sănătos.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.